x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Cercetatorii americani au stabilit topul dietelor de slabit!

Cercetatorii americani au stabilit topul dietelor de slabit!

08 Ian 2018   •   07:41
Cercetatorii americani au stabilit topul dietelor de slabit!

Oamenii de stiinta americani de la National Heart, Lung, and Blood Institute (NHLBI), al treilea cel mai important centru de sanatate din cadrul National Institutes of Health, cu sediul in Bethesda, statul Maryland, au analizat 38 de diete recunoscute in SUA si au decis ca cel mai bun regim alimentar este DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension).


Principiul de baza al acestui regim alimentar rezida in renuntarea la zahar, sare si produse cu un continut ridicat de grasimi saturate (devin solide la temperatura camerei), considerate marile vinovate de ridicarea valorii colesterolului.

Pe langa efectul sau cheie, si anume scaderea presiunii arteriale, dieta DASH ajuta, in egala masura, la reducerea nivelului de colesterol. Expertii americani afirma, totodata, ca DASH poate functiona mai eficient decat multe preparate farmaceutice destinate luptei impotriva hipertoniei.

Trebuie precizat ca, tot pe primul loc in clasamentelor dietelor intocmit de expertii NHLBI, a fost plasata, dar dupa DASH, foarte populara la nivel mondial dieta mediteraneana, care scade greutatea corporala si imbuntateste, totodata, activitatea creierului si a inimii. In plus, ea diminueaza riscul de dezvoltare a diabetului si, de asemenea, a afectiunilor oncologice.

Pe locul trei a fost pozitionata dieta vegetariana flexibila. Cei care o urmeaza cantaresc, in medie, cu 15% mai putin decat adeptii oricarui alt regim alimentar. Ei sunt mai putin expusi la infarct si traiesc, in medie, cu 3,5 ani mai mult decat consumatorii de carne. Flexibilitatea acestei diete consta in faptul ca, desi indeamna la renuntarea totala la carne, ea permite anumite exceptii, “daca pofta este foarte mare”.

 

×
Subiecte în articol: dieta alimente dash dieta