x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Conceptul Alzheimer Cafe, lansat în România pentru a ajuta persoanele care suferă de demenţă

Conceptul Alzheimer Cafe, lansat în România pentru a ajuta persoanele care suferă de demenţă

07 Iun 2012   •   11:29
Conceptul Alzheimer Cafe, lansat în România pentru a ajuta persoanele care suferă de demenţă

Pe 11 mai a fost lansat in Romania conceptul Alzheimer Cafe, care presupune intalniri lunare cu scopul de a educa populatia in ceea ce priveste dementa si de a sprijini persoanele care sufera de aceasta boala, scrie romania-insider.com. De asemenea, au loc si discutii cu familiile persoanelor care au fost diagnosticate cu Alzheimer.

Alzheimer Cafe s-a nascut in 1997 in Olanda, dupa care s-a extins in 14 tari. In Romania, numarul persoanelor care sufera de Alzheimer este similar cu cel din alte tari europene (4-5% dintre persoanele care au peste 65 de ani, 10% dintre persoanele care au peste 75 de ani si 15% dintre persoanele care au peste 85 de ani). Se pare ca exista mai mult de 100 de tipuri de dementa.

Alzheimer Cafe inseamna mai mult decat o intalnire si isi propune sa ofere suport persoanelor cu Alzheimer din momentul in care afla diagnosticul. De asemenea, intalnirile vor fi si un mediu social pentru ca persoanele care au dementa sa nu se mai simta izolate. Alzheimer Cafe este realizat de voluntari si specialisti.

×
Subiecte în articol: alzheimer boala demenţa alzheimer cafe