x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Consiliere medicală la telefon 1363

Consiliere medicală la telefon 1363

de Magda Colgiu    |    02 Feb 2011   •   15:39

Persoanele care doresc sfaturi de la medicul de familie pot apela numărul de telefon 1363. Serviciul poartă numele de CallMed, iar apelurile vor putea fi iniţiate din reţelele Orange, Vodafone, Romtelecom sau Cosmote. Tariful pentru o convorbire telefonică este de 0,95 euro/ minut plus TVA, primul minut fiind indivizibil, după care taxarea va fi la secundă. După mesajul vocal, pacientul trebuie să tasteze codul unic de identificare a medicului său şi apelul este direcţionat către acesta. Fiecare medic înscris în programul CallMed va avea propriul cod de identificare.
După cea de a doua apelare la 1363, numărul pacientului va fi recunoscut de sistemul CallMed şi apelul va fi direcţionat către medicul personal.

CallMed este înfiinţat de Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie din România cu scopul de a de facilita comunicarea dintre medicii de familie şi pacienţii lor şi în afara programului de la cabinet.

Pacienţii îi pot solicita medicului lor orice fel de consiliere privind probleme de sănătate, înainte de a-şi face o programare la cabinetul acestuia.
Marina Pîrcălabu, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Bucureşti şi judeţul Ilfov, şi-a manifestat speranţa ca, într-un an de zile, "măcar jumătate din medicii de familie din România să fie înregistraţi la CallMed şi să poată fi apelaţi de pacienţii lor prin 1363".

×