x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Consumați răcoritoare și dulciuri fără zahăr? Iată ce mărturisește o femeie care s-a îmbolnăvit din cauza aspartamului

Consumați răcoritoare și dulciuri fără zahăr? Iată ce mărturisește o femeie care s-a îmbolnăvit din cauza aspartamului

16 Mar 2016   •   12:00

Aspartamul, îndulcitorul artificial cunoscut și sub denumirea de nutrasweet, a fost considerat alternativa ideală la zahăr, datorită faptului că are 0 calorii. Ulterior, medicii au demonstrat că este un ingredient nesănătos, dar cu toate acestea, industria alimentelor dietetice a continuat să îl utilizeze.

Dacă sunteți una din acele persoane mereu la dietă și din dorința de a reduce aportul caloric consumați dulciuri îndulcite cu aspartam, este cazul să renunțați la aceste produse și să adoptați o alimentație sănătoasă.

Rhonda este o femeie din Statele Unite a cărei povești a cărei probleme de sănătate i-a șocat pe medicii din întreaga lume. Potrivit healthylifetricks.com, în urmă cu câțiva ani, se îmbolnăvise foarte grav, dar niciun specialist nu a reușit să îi pună un diagnostic.

Durerile de stomac cu care se confrunta erau atât de supărătoare încât îi era dificil să se ridice din pat și îi era aproape imposibil să se deplaseze. În doar câteva luni, a consultat câțiva medici, i-au fost recoltate numeroase probe și i se administraseră nu mai puțin de 24 de tipuri de medicamente.

Totuși, niciunul din doctori nu reușise să îi pună un diagnostic clar sau să afirme cu certitudine care era cel mai eficient tratament în cazul său. Unii din ei ajunseseră să creadă că suferă de scleroză multiplă.

Neavând nicio altă idee, a început să caute informații în diverse cărți, dar și pe Internet. A găsit un articol în care erau descrise tocmai simptomele cu care se confrunta ea. Materialul pe care îl citise făcea referire la aspartam.

Și-a dat seama că în toată această perioadă a consumat foarte multe răcoritoare light/ diet, îndulcite cu celebra substanță. Evident, a renunțat pe loc la acele băuturi și în numai două zile a scăpat de problemele care îi dădeau bătăi de cap de aproape doi ani.

În afară de durerile la nivelului stomacului, simptomele asociate intoxicării cu aspartam includ migrene și durerei de cap, tulburări de vedere, hipertensiune arterială și amețeli.

Toate acestea pot fi evitate dacă renunțați la dulciurile și răcoritoarele de dietă. Adoptați o dietă sănătoasă și vă veți simți mai bine ca niciodată!
 

×