x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Consumul de cannabis creşte riscul de dezvoltare a cancerului testicular, cel de cocaină îl scade (STUDIU)

Consumul de cannabis creşte riscul de dezvoltare a cancerului testicular, cel de cocaină îl scade (STUDIU)

10 Sep 2012   •   12:50
Consumul de cannabis creşte riscul de dezvoltare a cancerului testicular, cel de cocaină îl scade (STUDIU)

Barbatii care fumeaza cannabis au sanse mai mari sa dezvolte cancer testicular, insa cei care iau cocaina au sanse mai mici sa dezvolte aceeasi maladie, scrie Daily Mail.

Potrivit cercetatorilor, medicii care folosesc marijuana in scopuri terapeutice trebuie sa ia in considerare legatura intre drogurile recreationale si cancerul testicular.

Cancerul testicular este cel mai intalnit tip de cancer la barbatii cu varste cuprinse intre 15 si 45 de ani.

In cadrul studiului au fost comparati 163 de barbati diagnosticati cu aceasta boala care consumasera cannabis cu 292 de barbati sanatosi de aceeasi varsta si etnie cu cei bolnavi.

Rezultatele cercetarilor au aratat ca barbatii care foloseau marijuana sunt de doua ori mai predispusi sa dezvolte cancer testicular. Surprinzator, studiul arata ca barbatii care consuma cocaina au sanse mai mici sa dezvolte aceasta maladie.

Daca se va dovedi ca folosirea cocainei poate scadea riscul aparitiei cancerului testicular, pretul platit va fi unul foarte mare, deoarece drogul ucide celulele care produc sperma, astfel ca fertilitatea va fi de asemenea afectata.

×