x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Copilul cu 25 de degete! Trăieşte în India iar părinţii nu doresc să-l opereze pentru a rămâne celebru

Copilul cu 25 de degete! Trăieşte în India iar părinţii nu doresc să-l opereze pentru a rămâne celebru

30 Oct 2012   •   20:06
Copilul cu 25 de degete! Trăieşte în India iar părinţii nu doresc să-l opereze pentru a rămâne celebru
Sursa foto: dailymail.co.uk

La numai 4 anişori, Arpan Saxena este una din celebrităţile oraşului indian Bhopal. Nu pentru că ar fi vreun muzician, actor sau bancher celebru, alături de care apare pe un poster imens din centru urbei, ci datorită faptului că are...25 de degete, 13 la mâini şi 12 la picioare.

Anomalia se datorează unor maformaţii genetice extrem de rare, Polydactyl, asimilată "excesului" de degete, respectiv Syndactyl, care face ca parte dintre aceste degete să fie lipite.

Fiul unui conducător de ricşe şi a unei casnice, Arpan spune, conform tabloidului britanic The Sun, că adoră faptul că oamenii vin să îl vadă şi să îl fotografieze, singurul aspect care îl deranjează fiind acela că nu poate purta niciun fel de încălţăminte.

Tatăl băieţelului spune că acesta s-a născut, de fapt, cu 26 de degete, dar şi-a pierdut unul în urma unui accident casnic, pe când Arpan avea doi ani.

Tanu Saxena, mama copilului, spune că, deşi anomalia fiului său poate fi rezolvată chirurgical, primind oferte pro bono în acest sens, nu va recurge la această măsură, deoarece "este visul oricărui părinte să fie celebru datorită copiilor săi".

Şi, totuşi, Arpan nu este un caz singular în India, un compatriot în vârstă de numai doi ani figurând chiar în Cartea Recordurilor cu ale sale 34 de degete, distribuite în mod egal la membrele inferioare şi cele superioare.

×
Subiecte în articol: copil india anomalie genetica