x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Corpul uman este o MINUNE: Din câte substanţe suntem compuşi

Corpul uman este o MINUNE: Din câte substanţe suntem compuşi

01 Noi 2013   •   11:44
Corpul uman este o MINUNE: Din câte substanţe suntem compuşi

Fiecare obiect din Univers este format din atomi, iar acelaşi lucru este valabil şi pentru corpul uman. Astfel, cu toate că suntem 70% apă, celulele din organismul nostru conţine şi alte substanţe chimice interesante, multe dintre ele folosite în viaţa de zi cu zi, printre care se numără sarea, varul sau praful de puşcă, scrie RomâniaTV.NET.

Citeşte şi Cele mai ciudate zgomote pe care le scoate corpul uman şi de ce

Dacă ar avea tehnica necesară, oamenii de ştiinţă ar putea să construiască un corp uman din produse pe care le găseşti în majoritatea magazinelor, potrivit Science Defined.

Citeşte şi Corpul uman: Între ce ore funcţionează cel mai bine organele tale

Principalele componente ale organismului nostru sunt proteinele, grăsimile şi carbohidraţii. Mai mult, cu toate că Tabelul Periodic conţine peste 100 de elemente chimice, în proporţie de 94% suntem constituiţi din trei elemente: oxigen (61%), carbon (23%) şi hidrogen (10%). Cu toate acestea, restul de şase procente este constituit din zeci de alte elemente în diferite proporţii care s-au îmbinat într-un mod uimitor astfel ca în prezent să fim capabili de toate lucrurile uimitoare pe care le are de oferit omenirea.

Află cât fier, carbon, amoniac sau praf de puşcă avem în corpul nostru pe RomâniaTV.NET.

×