x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Criza dintre medici şi CNAS continuă.

Criza dintre medici şi CNAS continuă.

de Steluta Indrei    |    05 Iun 2011   •   21:00

Medicii de familie sustin in conti­nuare ca nu vor semna contractul-cadru 2011-2012 cu Casa Natio­nala a Asigurarilor de Sanatate (CNAS).

Anuntul a fost facut in cadrul unei dezbateri organizate ieri de asociatiile medicilor de familie si ale medicilor specialisti si de reprezentanti ai pacientilor. Principala tema a dezbaterii a fost identificarea unor solutii pentru asigurarea asistentei medicale in absenta contractului-cadru cu CNAS.

Atat medicii, cat si pacientii prezenti la dezbatere au solicitat o masura radicala: desfiintarea Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate si infiintarea mai multor case de asigurari de sanatate, astfel incat pacientii sa aiba posibi­litatea de a alege cea mai buna varianta pentru ei.

De asemenea, medicii de fami­lie ii cer premierului sa intervina pentru deblocarea situatiei, deoarece in acest moment nu exista solutii nici la CNAS, nici la Mi­nisterul Sanatatii. Reprezentantii pacientilor au afirmat ca, desi sunt afectati de criza din sistemul de sanatate, ii sustin in continuare pe medicii de familie.

Vechiul contract al medicilor de familie cu CNAS a expirat la 1 iunie. La aceasta data au fost publicate normele noului contract-cadru 2011-2012, document pe care medicii de familie il consi­dera inacceptabil.

×