x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Cum să îți sporești ușor imunitatea

Cum să îți sporești ușor imunitatea

31 Oct 2017   •   19:11
 Cum să îți sporești ușor imunitatea

Am început iar bătălia împotriva virozelor de sezon. Pentru a le ține la distanță iarna acesta, află cum să-ți sporești imunitatea, scrie clicksanatate.ro.

Ești foarte obosit deși dormi suficiente ore pe noapte și aparent fără un motiv serios simți că moralul tău este la pământ?

Imunitatea scăzută este una dintre cele mai mari probleme în această perioadă, astfel că este cazul să te îndrepți către vechile leacuri ale bunicii ce te puneau în trecut pe picioare și te mențineau puternic și sănătos.

De o imunitate precare se pot plânge cel mai des copii, vârstnici, persoanele cu dependențe de alcool sau tutun și inclusiv cele supraponderale. Adesea, stilul de alimentație deficitar, stresul, lipsa somnului, a activităților fizice duc la surmenaj, iar imunitatea devine din ce în ce tot mai vulnerabilă.

Cât de importantă este imunitatea?

Deși nu s-ar observa o legătură vizibilă între sănătate și imunitate, nu degeaba se spune că suntem ceea ce mâncăm. Cu cât vei consuma mai multe fructe și legume pline de vitamine cu atât mai protejat vei fi de boli. Și mai ales dacă vei renunța la gustările hipercalorice. O dietă echilibrată contribuie în primul rând la menținerea unui sistem digestiv sănătos și echilibrat, îi vei oferi organismului toate gamele de nutrimenți de care are nevoie și nu te vei mai confrunta cu senzația neplăcută de foame.

×
Subiecte în articol: imunitate obseală raceala