x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Cum să păcălești foamea eficient. 8 trucuri să te simți sătulă când ții dietă

Cum să păcălești foamea eficient. 8 trucuri să te simți sătulă când ții dietă

15 Oct 2017   •   22:14
Cum să păcălești foamea eficient. 8 trucuri să te simți sătulă când ții dietă

Să recunoaștem. Nu există nici un truc magic care să te ajute să slăbești. Organismul fiecăruia e diferit, ceea ce înseamnă că dieta trebuie să fie adaptată pentru fiecare caz în parte, pentru a funcționa. Totuși, cele trei condiții pentru a reuși să scapi de kilogramele în plus sunt clare: dieta potrivită, sportul și starea de spirit. Ultima dintre ele este cel mai greu de obținut.

Creierul este cel care, de cele mai multe ori, ne împiedică să ducem o dietă la bun sfârșit sau să o respectăm cu strictețe, ne face să ne gândim că ne e foame când de fapt ne este sete, suntem deshidratați sau, pur și simplu, plictisiți.

De aceea, ți-am pregătit o serie trucuri prin care te poți păcăli pentru a reuși să te ții de dietă. Iată care sunt acestea:

Ține la îndemână o gustare sănătoasă

Mâncarea de tip fast food poate părea la îndemână când ești la birou și ți-e foame, însă nu este deloc indicat să o consumi, mai ales dacă vrei să slăbești. Dacă ții pe lângă tine o gustare sănătoasă, cum ar fi un măr, îți vei ”păcăli” foamea și vei reuși să te ții de dietă. Un studiu publicat în revista ”Appetite” arată că deși oamenii poftesc la alimente nesănătoase, ei vor consuma ce au la îndemână.

Ține un jurnal

Cercetătorii americani spun că dacă ții un jurnal în care scrii tot ce mănânci vei fi tentat să renunți la multe dintre alimentele nesănătoase la care poftești. Crezi că ai putea să mănânci ciocolata cu lapte preferată dacă trebuie să o treci în jurnal? Probabil că te vei gândi de două ori.

 

Citeste continuarea pe ideisanatoase.ro

×