x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Cum să previi umflarea gleznelor în perioada verii

Cum să previi umflarea gleznelor în perioada verii

27 Iun 2017   •   17:18
 Cum să previi umflarea gleznelor în perioada verii

Poate și tu așteptai cu nerăbdare vara să scapi de ghete, ciorapi și să lași picioarele să respire, purtând sandale. Odată cu sosirea caniculei ai constatat ca ți s-au umflat gleznele și nu știi cum poți remedia situația? Află citind acest articol, scrie clicksanatate.ro.

În termeni medicali, această problemă se numește edem. Se manifestă prin umflarea pielii din cauza reținerii apei în unele țesuturi ale organismului.

Cauzele edemului

Principalii factori care determină umflarea gleznelor în timpul caniculei sunt  un consum ridicat de sare, de asemenea, mai poate fi vorba despre o ingerare prea mare de sodiu, care se regăsește în sare, sau poate că nu te hidratezi suficient, adică nu bei suficientă apă. Explicația specialiștilor este că atunci când nu bei destulă apă, concentrația de sare/sodiu din sângele tău crește, ceea face ca organismul tău să rețină acea puțină cantitate de apă pe care o bei. Astfel te vei trezi cu gleznele umflate, notează healdove.com.

Sarea, un dușman tăcut
Dacă mănânci alimente bogate în sodiu, chipsuri, covrigei, sticksuri, cereale, alune dar și produse alimentare procesate, și pe lângă acest lucru, consumi și băuturi cu acid și anumite mărci de ape minerale care au un conținut ridicat de sodiu – toate acestea pot cauza mărirea tensiunii arteriale, de aici până la atacul de cord sau accidentul vascular cerebral (AVC) nu mai e mult. Așadar, ai grijă cât sodiu consumi!

×
Subiecte în articol: glezne glezne umflate căldură vară