x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Cum să scapi de depresie fără a lua medicamente

Cum să scapi de depresie fără a lua medicamente

29 Mai 2012   •   15:05
Cum să scapi de depresie fără a lua medicamente

Hufington Post prezinta mai multe metode naturale care combat depresia si anxietatea:

1. Nu petreceti mult timp pe reteaua de socializare Facebook. Atunci cand Facebook-ul este folosit pentru a promova o anumita imagine de sine se poate ajunge la o nevoie inconstienta de a ne compara cu cei din retea si astfel apare gelozia, nesiguranta, inadaptabilitatea.

2. Incetati sa mai traiti viata altei persoane. Deseori, depresia poate aparea intr-o dimineata cand constientizati ca nu va traiti visele, ci in schimb incercati sa va multumiti parintii, copiii sau prietenii. Viata voastra va apartine. Curajul de a urma propriile vise reduce semnificativ anxietatea.

3. Un jurnal, in care sa va exprimati gandurile si sentimentele, are puterea de a combate starile de depresie.

4. Nu va comparati cu ceilalti. Este o risipa enorma de timp si energie. Concentrati-va asupra voastra si asupra vietii voastre. Nu deveniti obsedati de alte persoane.

5. Consumati vitamine.

6. Comunicati cu persoanele din jurul vostru deoarece si un simplu salut va poate schimba radical starea.

7. Stabiliti-va un tel. Un scop, chiar si unul nu foarte important, pe care sa-l realizati incet incet, creeaza un sens vietii si o stare pozitiva constanta.

8. Cititi despre spiritualitate sau astronomie pentru ca ajuta la crearea unei perspective globale, care provoaca o stare de confort.

9. Bucurati-va de liniste si de pauze.

10. Pentru fericire trebuie sa munciti. Fericirea este o stare de spirit care necesita practica, efort, vigilenta, dar si relaxare.

×
Subiecte în articol: depresie fericire anxietate