x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Cum să te ferești de kilogramele în plus în timpul sarcinii

Cum să te ferești de kilogramele în plus în timpul sarcinii

29 Oct 2017   •   17:42
  Cum să te ferești de kilogramele în plus în timpul sarcinii

Cum să evit surplusul de kilograme în sarcină? Una dintre cele mai des auzite întrebări din partea femeilor însărcinate are un răspuns extrem de rațional, scrie clicksanatate.ro.

Unul dintre cele mai frumoase perioade din viața unei femei, și anume sarcina, vine la pachet cu teama surplusului de kilograme.

Celebra zicală „mănânc pentru doi” este demontată de speciliști, aceștia afirmând faptul că în această perioadă mai ales necesar să te concentrezi pe calitatea alimentelor și pe cantitatea consumată.
Pericolul surplusului de kilograme

Greutatea corporală de fel crează anumite dificultăți mai ales în mișcare, nu vei putea să te odihnești corespunzător, vei obosi mai repede și vei resimți din plis arsurile stomacale, retenția de apă și inflamarea extremităților.

Astfel că, un cumul mare de kilograme în sarcină te poate predispune la depresie și la pierderea încrederii.

Chiar și travaliul poate fi mai dificil atunci când iei foarte mult în greutate, motiv pentru care în cele nouă luni de sarcină este recomandată o dietă echilibrată și mișcarea cât de des cu putință.

Cel mai mare pericol în sarcină îl reprezintă apariția diabetului gestațional mai ales dacă înainte ai avut o alimentație bogată în grăsimi și zaharuri, afirmă specialiștii de la Institutul Harvard.

×
Subiecte în articol: sarcina gravida kilograme