x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Cum să te menţii sănătos toamna

Cum să te menţii sănătos toamna

05 Sep 2016   •   15:01
Cum să te menţii sănătos toamna
Sursa foto: pixabay.com

Zilele s-au scurtat, gradele din termometre au mai scăzut, iar vestimentaţia s-a schimbat. Toamna începe să se instaleze uşor, uşor şi trebuie să începem să ne gândim la hainele de toamnă şi la schimbările de temperatură ce ne pot afecta sănătatea.

Chiar dacă nu mai avem parte de fructele şi legumele noastre preferate specifice verii,  toamna aduce cu ea alte produse alimentare delicioase care ne vor îmbunătăţi sistemul imunitar.

Iată 5 sfaturi despre cum să mănânci şi să te menţii sănătos în acest anotimp de tranziţie:

1. Cumpără mâncare de sezon

O dată cu venirea noului sezon, trebuie să se schimbe şi dieta. Bucură-te de alimentele gustoase precum dovleacul, păstârnacul, cartofii dulci, napii, merele, perele, smochinele, afinele.

2. Consumă alimente care au culorile toamnei

Portocaliul, galbenul, verdele sunt culori pământii, iar dacă vei consuma fructe şi legume care au aceste culori, vei absoarbe energia vibrantă a pământului.  Cu cât este mai colorat fructul, cu atât este mai bun pentru sănătatea şi sistemul tău imunitar.

3. Stimulează sistemul tău imunitar

Asta se poate face printr-un consum ridicat de apă, de alimente crude, usturoi, lizină (un aminoacid ce se găseşte în carne, ouă, lactate, mazăre, fasole, spanac, linte, hrean, etc.), probiotice, vitamina B, C şi D, ciuperci, zinc, propolis şi miere.

4. Continuă să faci exerciţii fizice

Cu toţii petrecem mai mult timp afară vara, facem plimbări lungi de seară, alergăm în parc sau ne facem timp pentru o oră la sala de sport. Temperaturile scăzute ne ţin în casă şi astfel devenim mai sedentari. Putem folosi asta în avantajul nostru, prin continuarea exerciţiilor fizice înăuntru, sau, dacă nu daţi randament, vă puteţi duce la sală, sau la nişte cursuri de dans.

5. Fii în pas cu anotimpul

Dacă se schimbă anotimpul, e timpul să schimbi şi modul de viaţă. Zilele mai scurte şi nopţile mai lungi sunt în avantajul tău când vine vorba de relaxare şi de odihnă. Vizionarea unui film în pijmalele preferate, sub o păturică, în timp ce bei un ceai cald poate fi ideea perfectă după o zi de muncă. Te poţi apuca de acel roman, sau jurnal pe care ţi-ai dorit dintotdeauna să-l scrii, la lumina unei lămpi, în timp ce afară plouă.

Toamna este anotimpul care ne face mai sensibili atât din punct de vedere fizic, cât şi sentimental. Ai grijă de tine printr-o alimentaţie corectă, cât şi prin activităţi ce te împlinesc pe plan personal.

Sursa: www.mindbodygreen.com

×
Subiecte în articol: toamna sanatate fructe si legume anotimp