x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Cum să ții tensiunea sub control

Cum să ții tensiunea sub control

28 Sep 2017   •   16:25
Cum să ții tensiunea sub control

Numit și nalbă mare, hibiscusul a fost folosit, de-a lungul timpului, pentru tratarea diabetului, afecțiunilor renale și hipertensiunii, scrie clicksanatate.ro.

Scade tensiunea

Infuzia de hibiscus are proprietăți antiinflamatoare și reduce tensiunea arterială. Datorită conținutului de fitochimicale bioactive și antocianine, reduce presiunea arterială, protejând vasele de sânge de deteriorare. Se prepară dintr-o lingură de plantă peste care torni o ceașcă de apă fierbinte. După 10 minute, o strecori și o bei pe stomacul gol. Se beau zilnic 3 căni, cu jumătate de oră înaintea mesei.

Stimulează digestia

Folosit încă din cele mai vechi timpuri ca stimulent pentru stomac, hibiscusul previne constipația și îmbunătățește digestia. De asemenea, are efect antispasmodic și poate fi utilizat ca tratament pentru sindromul de colon iritabil. Planta e recomandată și celor care au probleme cu rinichii, datorită proprietăților sale diuretice. Se prepară o infuzie din 3 lingurițe de flori de hibiscus și 3 căni cu apă, opțional puțină scorțisoară. Se lasă la infuzat 15-20 de minute, după care se strecoară.

×