x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Cum scăpăm de durerile de șale?

Cum scăpăm de durerile de șale?

de Cristina Mălășanu    |    07 Iul 2014   •   21:44
Cum scăpăm de durerile de șale?
Sursa foto: Picasa 2.7/djma - Fotolia

 Ai ridicat vreodata o greutate mare sau te-ai luptat singur sa muti mobila din casa iar apoi au inceput sa te doara salele? Nu este de mirare deoarece structura noastra corporala nu poate suporta fara consecinte excesele fizice pe care le facem uneori. Fie ca aceste dureri apar in tinerete, fie ca apar la varsta a treia, ele sunt rezultatul actiunilor pe care le-am desfasurat fara sa tinem cont de semnalele pe care trupul nostru ni le-a transmis.

Uneori, durerile iradiaza in zona fesiera sau a coapselor, se intensifica atunci cand ne deplasam si pot fi urmarea unui efort fizic foarte mare sau consecinta unei boli (artroza lombara, boli ale uterului sau ale prostatei, cancer vertebral, scolioza sau alte traumatisme ale coloanei vertebrale). Durerile pot fi acute sau cronice - in cazul in care ne supara mai mult de trei luni -, apar frecvent la persoane tinere care desfasoara activitati fizice ce presupun efort fizic intens, dar si la persoane varstnice. Daca durerile de sale sunt doar acute, avem la indemana mai multe posibilitati sa le amelioram, insa daca persista trebuie sa mergem la doctor, deoarece in acest caz pot fi consecinta unei mai grave boli.
(...)

Bunicii nostri stiau ceea ce stiinta a demonstrat abia in zilele noastre: care este un foarte bun remediu pentru durerile de sale.

Citeste articolul integral AICI.

×
Subiecte în articol: felicia dureri terapii complementare