x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Cum scapi în mod eficient de mahmureală

Cum scapi în mod eficient de mahmureală

01 Ian 2019   •   08:54
Cum scapi în mod eficient de mahmureală

Toată lumea s-a confruntat măcar o dată cu mahmureala, acea senzație neplăcută lăsată de paharele în plus băute cu o seară în urmă. Nu este deloc ieșit din comun ca după o petrecere să ai parte de durerile de cap specifice, însă cu ajutorul unor remedii eficiente poți să te simți ca nou. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să te simţi mai bine după o seară de petrecere.

Specialiştii recomandă să mâncăm înainte de a merge cu prietenii în club un sandviş de curcan cu lapte cald alături. După beţie, aminoacidul triptofan vă asigură un somn adânc şi o refacere rapidă. Oamenii sedentari sunt mai predispuşi la mahmureală. Este recomandat înainte de a merge la o petrecere să faci un pic de mişcare.

Nu bea alcool a doua zi

Mitul conform căruia alcoolul după o seară de beţie este indicat pentru a scăpa de mahmureală este contrazis de medici. În loc să bem o bere sau un păhărel de ţuică, pe stomacul gol, este mai bine să dăm pe gât o cană cu zeamă de varză, să ronţăim nişte castraveciori muraţi sau să bem o cafea fără zahăr.

Pregătiţi-vă organismul

Înainte de a consuma alcool este bine să pregătiţi organismul. Se recomandă ca înainte şi după petrecere să beţi ceaiuri de ginseng şi ghimbir. În aceeaşi zi din ajunul chefului sunt recomandate salate de murături şi câteva suplimente nutritive pe bază de vitamine şi minerale. Mulţi obişnuiesc să ia profilactic un antiinflamator înainte de a consuma alcool, însă acest lucru nu e indicat în mod neapărat.

 

Cele mai periculoase băuturi

Conform specialiştilor britanici, cele mai periculoase băuturi alcoolice sunt cele dulci. Orice băuturi alcoolică are în compoziţie etanol, însă pe lângă acesta, în băuturile dulci întâlnim chimicale toxice precum metanolul, isopentanolul şi acetona. Pe lista băuturilor periculoase, menţionăm whiskey, tequila şi coniacul. La polul opus, cei care beau vodcă, gin sau rom nu au dureri de cap a doua zi.

Deşi instinctul îţi spune să stai în pat, o să te simţi mai bine dacă faci o plimbare scurtă sau ieşi la o alergare. Astfel, vei mări secreţia de endorfine, analgezicele naturale ale organismului. Consumul crescut de alcool reduce cantitatea de endorfine din organism.

×
Subiecte în articol: cum scapi de mahmureala