x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Cum treci peste o despărţire. Zece sfaturi care te ajută fizic, emoţional, mental şi spiritual

Cum treci peste o despărţire. Zece sfaturi care te ajută fizic, emoţional, mental şi spiritual

16 Aug 2012   •   16:52
Cum treci peste o despărţire. Zece sfaturi care te ajută fizic, emoţional, mental şi spiritual

Despartirea este de fiecare data dureroasa, chiar daca vine dupa o relatie de o luna sau dupa o relatie de mai multi ani. Pentru ca durerea sa nu devina tot mai puternica, Huffington Post ofera cateva sfaturi care fac o despartire usoara.

Potrivit cercetatorilor, un esec in dragoste "aprinde" zone din creier care sunt asociate cu dependenta. Din acest motiv apar obsesii legate de partener, sentimente de disperare si char durere psihica.

Ce este indicat sa faci dupa o departire:

FIZIC

1. Mediteaza, nu lua medicamente. Evita consumul de droguri, alcool, tigari si rezista tentatiei de a-ti alina durerea cu ciocolata si mancare. Acorda-ti cinci minute zilnic pentru liniste, meditatie sau yoga.

2. Mananca sanatos si regulat. Corpul tau nu poate functiona normal fara resursele necesare. Nu sari peste mese.

3. Dormi. In caz ca nu poti dormi din cauza gandurilor si amintirilor scrie intr-un jurnal ce simti.

4. Fa sport. Exercitiile fizice impulsoneaza producerea endorfinei. Promite-ti ca vei face 30 de minute de miscare fizica zilnic timp de 30 de zile.


EMOTIONAL

5. Asuma-ti sentimentele. Lasa lacrimile sa curga si exprima-ti furia.

6. Inconjoara-te de zambete si energii pozitive. Incearca activitati placute. Ai grija ca in jurul tau sa fie oameni pozitivi si veseli.

MENTAL

7. Nu crea obsesii. Spunand "Nu" gandurilor obsesive se sparge cercul durerii.

8. Ia-ti o vacanta de 60 de secunde. Inspira si expira. Miroase o floare, mangaie un caine. Fa orice fel de activitate care te va ajuta ca timp de cateva secunde sa te simti bine.

SPIRITUAL

9. Fii recunoscatoare. Este imposibil sa fii recunoscator si deprimat in acelasi timp. Recunostinta transforma durerea in iubire si ordoneaza haosul emotional. Aminteste-ti de toate lucrurile pentru care esti recunoscatoare.

10. Daruieste. Numeroase studii arata ca cele mai fericite persoane sunt cele care daruiesc. Atentia asupra nevoilor celorlalti transforma o victima intr-o persoana puternica.

Cel mai important este ca dupa o despartire sa nu uiti sa fii bun si bland cu tine insuti.

×
Subiecte în articol: dragoste relatie iubire despartire