x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Curele cu LĂMÂIE ne ajută să SLĂBIM. Reţete şi indicaţii

Curele cu LĂMÂIE ne ajută să SLĂBIM. Reţete şi indicaţii

14 Mai 2015   •   13:27
Curele cu LĂMÂIE ne ajută să SLĂBIM. Reţete şi indicaţii
Sursa foto: Oana Pavelescu

Lămâile ne ajută să ne menţinem sănătatea dar şi să ne revenim atunci când suntem răciţi. Tot lămâile ne pot ajuta să eliminăm toxinele, previne balonările şi ajută digestia.

 
Un pahar cu apă călduţă în care am stors zeama de la o jumătate de lămâie, băut dimineaţa pe stomacul gol, ne va ajută să eliminăm toxinele acumulate cu o zi înainte.
 
Suc de lămâie putem pune în aproape orice, supe, salate, ciorbe, prăjituri sau în ceaiuri. Dacă am bea numai apă cu lămâie organismul nostru ar metaboliza mai uşor grăsimile.
 
Combinaţia dintre lămâie şi usturoi este o reţetă naturistă, care se prepară foarte uşor, şi care ajută la reducerea colesterolului. Printre beneficiile acestui tratament se numără: eliminarea grăsimii acumulate, reduce colesterolul rău. reduce trigliceridele, scade tensiunea arterială, îmbunătăţeste funcţia hepatică şi renală, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi sistemul imunitar, previne tumorile, etc.
 
Cura cu lămâie şi usturoi este bună în lupta cu obezitatea, ischiemia, sinuzita, boli pulmonare, durerile de cap, tromboză, artrită, reumatism, gastrita, hemoroizi, probleme cu ochii, tulburări de auz, ateroscleroza şi anemia.
 
Reţeta:
 
-4 lamai
-4 catei de usturoi
-3 litri de apa

Sfat: Lamaile trebuie sa fie proaspete, deoarece acest tratament va avea nevoie de coaja lor.
 
Mod de preparare:
Puneti apa pe aragaz la fiert, apoi se inlatura si se lasa sa se raceasca usor. Curatati usturoiul si se taie fiecare catel in doua jumatati. Se spala lamaile si se taie in bucati mici, fara a inlatura coaja. Se pune usturoiul si lamaile intr-un recipient separat si se adauga apa fierbinte. Impartiti solutia obtinuta, împreună cu ingredientele in 3 borcane separate. Inchideti-le ermetic si pastrati-le in frigider timp de 3 zile. 
 
Mod de administrare:
In primele zile se ia 1 lingura cu 30 minute inainte de fiecare masa (de 3 ori pe zi). In cazul in care bautura este benefica pentru corpul dvs, cresteti aportul cu 2 linguri. Cresteti treptat doza pana cand ajungeti la consumul maxim de 50 ml, de 3 ori pe zi sau, maxim 150 de mililitri pe zi. Tratamentul dureaza 40 zile si este recomandat sa se faca o data pe an. Este de dorit ca acesta sa fie supravegheat de un medic, mai ales in cazurile in care suferiti de alte probleme de sanatate si luati medicamente.

×