x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Cursă contra cronometru pentru Alexandra

Cursă contra cronometru pentru Alexandra

01 Iul 2009   •   00:00
Cursă contra cronometru pentru Alexandra

Alexandra Cilianu are 18 ani şi este din Caracal. În timp ce alţi tineri de vârsta ei îşi dau, zilele astea, bac'ul, Alexandra se roagă pentru o minune care să o salveze. O boală ce nu poate fi tratată în România ameninţă să o ţintuiască într-un scaun cu rotile.



În urmă cu un an şi jumătate, Alexandra a început să se plângă de dureri de spate. "Vreo trei săptămâni a ţinut-o aşa. Apoi a început să o doară şi în talpa piciorului şi acela a fost momentul în care ne-am îngrijorat", povesteşte tatăl fetei, Paul Cilianu.

În martie 2008 au ajuns la spital, în Craiova. În urma investigaţiilor, doctorul a descoperit un chist pe coloana vertebrală şi a operat-o de urgenţă pe tânără. La nici o lună de la intervenţie, durerile Alexandrei au revenit. "Am mers şi i-am făcut un RMN şi am descoperit că medicul nu scosese chistul. Era tot acolo", spune Paul Cilianu. "Când l-am confruntat, doctorul a spus că el n-a făcut decât o depresurizare", completează bărbatul.

În toamna lui 2008, pentru că durerile deveneau din ce în ce mai intense, familia a ajuns cu Alexandra la Bucureşti. "Am mers la o mulţime de medici. Până la urmă am găsit un chirurg care a operat-o.  O dată, în ianuarie şi, ultima dată, în mai anul acesta", îşi aminteşte tatăl.

După fiecare operaţie, durerile Alexandrei scădeau pentru ca, în câteva săptămâni, să revină şi mai violent. RMN-urile arătau că vertebrele tinerei se umpleau de chisturi. "Acum are multe. Şi mai mari şi mai mici. Şi ameninţă să o lase paralizată", explică Paul Cilianu.

Singura şansă a Alexandrei este acum la o clinică din Germania. Intervenţia chirurgicală şi spitalizarea costă însă aproape 14.000 de euro. Pentru că familia n-a reuşit să strângă această sumă, tânăra a pierdut deja două programări pentru operaţie. Acum, medicii nemţi o aşteaptă acolo săptămâna viitoare.

Dacă vreţi să o ajutaţi pe Alexandra să nu ajungă într-un scaun cu rotile, puteţi face o donaţie, cât de mică, într-unul dintre conturile deschise la BRD, sucursala Caracal, pe numele tatălui ei, Paul Cilianu:

Cont EURO: RO89BRDE290SV19212012900

Cont LEI: RO90BRDE290SV19211992900

Pentru mai multe detalii, puteţi lua legătura cu familia fetei la numărul de telefon 0766.741.447.

×
Subiecte în articol: pagina de suflete