x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate David Servan-Schreiber, celebru autor francez, spune "la revedere" cu speranta ca nu este ultimul "la revedere".

David Servan-Schreiber, celebru autor francez, spune "la revedere" cu speranta ca nu este ultimul "la revedere".

20 Iun 2011   •   14:33

David Servan-Schreiber, celebrul autor a doua best-sellers, “Guerir' et “Anticancer', pregateste publicarea celui de-al treilea volum: “On peut se dire au revoire plusieurs fois'. La inceptul lunii iunie, autorul declara ca a inregistrat o revenire a bolii de care sufera de aproximativ 19 ani: cancerul. In primul sau volum, “Guerir' - 'A vindeca', David Servan- Schreiber descrie mai multe metode naturale destinate vindecarii depresiei si anxietatii, fara medicamente sau psiholog. Volumul ‚Anticancer’, aparut in 2007, a cunoscut in aceeasi masura succesul si contestarea. In acest volum, David Servan-Schreiber prezinta propria lui lupta cu cancerul creierului. El pledeaza pentru mai multe metode naturale combinate: de nutritie, meditatatie si activitate fizica.

Intr-un interviu publicat in 2008, autorul invinovatea pentru aceasta boala consumul excesiv de zahar, omega 6 si poluarea mediului, in special cu pesticide. De cealalta parte, alimentele naturale si apa au un efect protector, in special fructele si legumele bogate in antioxidanti. Ceaiul verde ocupa un loc deosebit in categoria aliatilor contra cancerului. Totusi, institute specializate au ridicat vocea spunand ca este de-a dreptul periculos sa crezi ca mancand brocoli si fragi, facand jogging si meditatie ar fi suficient pentru a face fata flagelului numit cancer. Trebuie, totusi, subliniat ca nici David Servan-Schreiber nu a neglijat niciodata de cand este bolnav medicina alopata. Mai mult, chiar el a trecut prin doua interventii chirurgicale, prin chimio ssi radioterapie. Dimpotriva, recomandarile lui David Servan-Schreiber vizeaza sa completeze tratamentele clasice si in nici un caz sa le inlocuiasca.

Revenirea bolii relanseaza dezbaterea privitoare la temutul cancer si potrivit unora pune sub semnul intrebarii metoda lui Schreiber promovata in volumul “Anticancer'. Cand a aflat despre deteriorarii starii lui de sanatate, la inceputul anului 2010, el a decis sa scrie un nou volum cu titlul “On peut se dire au revoir plusieurs fois' – Se poate spune la revedere de cateva ori . David Servan-Schreiber sustine ca revenirea bolii nu diminueaza credibilitatea metodei anticancer expusa in volumul cu acelasi nume. Ce de-al treilea volum este o carte-confesiune care ofera autorului ocazia de a spune “la revedere' cu speranta ferma ca acest la revedere nu va fi ultimul'.

×