x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate De ce este somnul bun important într-o relaţie (STUDIU)

De ce este somnul bun important într-o relaţie (STUDIU)

22 Ian 2013   •   13:59
De ce este somnul bun important într-o relaţie (STUDIU)

Cercetătorii de la Universitatea din Berkeley, California, susţin că somnul bun, care te ajută să te odihneşti noaptea, te face să nu fii egoist şi să ai relaţii stabile, potrivit Daily Mail.

De asemenea, somnul bun te ajută şi să-ţi apreciezi partenerul. La studiu au participat 60 de cupluri, cu vârste cuprinse între 18 şi 56 de ani. Fiecare cuplu a scris într-un jurnal cât timp a dormit noaptea şi cât de mult îşi apreciază fiecare partenerul. Cuplurile au participat şi la un experiment prin care au lucrat împreună şi au avut de rezolvat mai multe probleme.

Potrivit cercetătorilor, cuplurile care au avut parte de un somn bun au lucrat mult mai bine împreună şi fiecare şi-a încurajat partenerul.

"Somnul prost ne face egoişti pentru că punem pe primul loc nevoile noastre şi le ignorăm pe cele ale partenerului. Tu poţi să dormi ca un copil, dar dacă partenerul tău a dormit prost, ajungeţi să deveniţi amândoi morocănoşi. Spune mulţumesc atunci când partenerul tău face ceva drăguţ. Asigură-te că ştie că îl apreciezi", a spus Amie Gordon, conducătoarea studiului.

Somnul este un factor important într-o relaţie. Experţii susţin că adulţii au nevoie de cel puţin cinci ore de somn zilnic pentru a se putea concentra şi funcţiona normal.

×
Subiecte în articol: somn sanatate cupluri relatie odihna