x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Declaraţie comună Voiculescu-sindicatele din sănătate: Oferta, un pas spre normaliarea renumeraţiei în sectorul sanitar

Declaraţie comună Voiculescu-sindicatele din sănătate: Oferta, un pas spre normaliarea renumeraţiei în sectorul sanitar

08 Aug 2016   •   21:30
Declaraţie comună Voiculescu-sindicatele din sănătate: Oferta, un pas spre normaliarea renumeraţiei în sectorul sanitar

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi sindicatele din domeniu au semnat luni o declaraţie comună în care se arată că oferta făcută medicilor de creştere a salariilor conform OUG 20/2016 şi de creştere a plăţii gărzilor suplimentare, de la 1 octombrie, prin raportarea la salariul de bază majorat este un pas important către normalizarea remuneraţiei în sectorul sanitar.

''În urma întâlnirii de astăzi, 8 august 2016, reprezentanţii Federaţiei Sanitas, ai Federaţiei Solidaritatea Sanitară şi ai Federaţiei Hipocrat, împreună cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, apreciază că oferta făcută medicilor de creştere a salariilor conform OUG 20/2016 şi de creştere a plăţii gărzilor suplimentare, de la 1 octombrie, prin raportarea la salariul de bază majorat este un pas important către normalizarea remuneraţiei în sectorul sanitar'', se arată în document.

Potrivit sursei citate, creşterea plăţii gărzilor este un angajament ferm şi va fi implementat prin Ordonanţă de Urgenţă ''de îndată ce Executivul va putea emite din nou acest tip de act normativ'', termenul pentru definitivarea paşilor legislativi fiind data de 1 octombrie.

Totodată, semnatarii susţin asigurarea continuităţii actului medical şi a liniilor de gardă pe baza actelor normative aliate în vigoare.

''În ceea ce priveşte evaluarea modalităţilor de reglementare a veniturilor celorlalte categorii de personal din sistemul sanitar, acestea vor fi discutate în cadrul consultărilor cu partenerii de dialog social din procesul de elaborare a Legii Salarizării Unitare. Reprezentanţii Federaţiei Sanitas, ai Federaţiei Solidaritatea Sanitară şi ai Federaţiei Hipocrat, împreună cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, vor continua consultările în vederea modificării Ordinului 870/2004 în vederea reglementării timpilor de lucru din sistemul sanitar'', se precizează în document.

Declaraţia este semnată de ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, Federaţia Sanitas din România - reprezentată de Leonard Bărăscu, Federaţia Solidaritatea Sanitară - reprezentată de Viorel Rotilă şi Federaţia Hipocrat - reprezentată de Cătălin Dudu.

Sursa: AGERPRES

×