x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Descoperire alarmantă: o genă face ca bacteriile să reziste la toate antibioticele

Descoperire alarmantă: o genă face ca bacteriile să reziste la toate antibioticele

20 Noi 2015   •   17:33
Descoperire alarmantă: o genă face ca bacteriile să reziste la toate antibioticele

În China s-a făcut o descoperire îngrijorătoare: o mutație întâlnită atât la oameni cât și la animale face ca bacteriile să devină imune chiar și la cele mai puternice medicamente.

Studiul recent desfășurat a relevat că bacteriile respective rezistă inclusiv la colistină, antibioticul utilizat doar în momentul în care toate celelalte tratamente au fost încercate și nu au funcționat.

Potrivit time.com, mutația poartă numele de gena MCR-1 și răspândește această rezistență în rândul mai multor bacterii, inclusiv bacteria E. coli.

Timothy Walsh, profesor la Universitatea Cardiff, unul din savanții care a lucrat la această cercetare, le-a declarat jurnaliștilor de la BBC: „Dacă MCR-1 devine globală, iar asta este doar o chestiune de timp și gena se aliniază cu altele asemănătoare, lucru inevitabil, ne vom confrunta cu era post-antibiotică. Într-o astfel de situație, dacă un pacient este grav bolnav, spre exemplu cu E. coli, nu se va mai putea face nimic.” 

×