x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Diagnosticarea precoce a bolii Alzheimer. Analiza unei proteine ar putea descoperi simptomele cu 25 de ani înainte de declanșarea bolii. Află cum și cât te ajută asta

Diagnosticarea precoce a bolii Alzheimer. Analiza unei proteine ar putea descoperi simptomele cu 25 de ani înainte de declanșarea bolii. Află cum și cât te ajută asta

10 Aug 2018   •   20:01
Diagnosticarea precoce a bolii Alzheimer. Analiza unei proteine ar putea descoperi simptomele cu 25 de ani înainte de declanșarea bolii. Află cum și cât te ajută asta

Afecțiunea degenerativă progresivă a creierului,  manifestată cu predilecţie la persoane vârstnice, boala Alzheimer produce o deteriorare progresivă a funcțiilor cognitive ale creierului, pierderea capacităților intelectuale ale individului și a valorii sociale a personalității sale.  Sunt asociate  tulburări de comportament şi starea denumită  demență.

Modificările organice ale creierului şi boala în sine  a fost descrisă pentru prima dată de psihiatrul și neuropatologul german Alois Alzheimer.

Afecţiunea este cea mai obişnuită formă de declin mintal la persoanele vârstnice și odată cu creșterea longevității, boala  este tot mai frecventă.

Simptomele cunoscute, cum este pierderea memoriei care înregistrează, în fapt schimbărilor moleculare ale creierului si lichidului cefalorahidian,  potrivit unei cronologii detaliate, au alte semne detectabile cu  mulţi ani înainte.

New England Journal of Medicine a publicat rezultatele unui studiu ce a dezvăluit cronologia schimbărilor subtile ce debutează în creierul pacienţilor, care  pot acum să  fie identificate înaintea  unei examinări RMN sau a altor investigaţii pentru care pacienţii se prezintă la neurolog abia în momentul în care pierderile de memorie puse iniţial pe seama oboselii, stresului, vârstei îi aduc pe cei afectaţi şi pe membrii familiilor în stare de alertă. (...) 

Cum poti detecta cu 25 de ani inainte „sa se intample” iminența apariției bolii Alzheimer și cum poți să te „pregătești” pentru ea? 

Răspunsul ar putea schimba fundamental percepția asurpa prevenirii și tratamentului acestei boli............................

Află mai mult despre diagnosticarea precoce a bolii Alzheimer.

 

×