x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Diferența incredibilă pe care o poate face pentru SANATATE un singur pahar cu apă

Diferența incredibilă pe care o poate face pentru SANATATE un singur pahar cu apă

04 Mar 2016   •   16:26
Diferența incredibilă pe care o poate face pentru SANATATE un singur pahar cu apă

„Trebuie să bem cât mai multă apă”, este un sfat pe care îl primim constant și de care probabil ne-am plictisit.

Totuși, beneficiile apei sunt confirmate de un studiu recent desfășurat la Universitatea din Illinois, prin care ni se oferă motive suplimentare pentru a „depune acest efort”.

Savanții au descoperit că mărind cantitatea de apă plată consumată cu un singur procent, veți reuși să reduceți aportul caloric, cantitatea de zahăr și de sodiu pe care le ingerați și nivelul colesterolului rău.

Potrivit raportului publicat în Jurnalul de Nutriție și Dietetică, cercetătorii au analizat datele referitoare la consumul de apă primite de la 18.311 persoane, înregistrate între 2005 și 2012.

Medicul Ruopeng An a constat că în medie, un adult consumă 4,2 căni de apă plată în fiecare zi. Mărind cu „un singur procent porția de apă plată băută în fiecare zi”, veți reuși să ingerați cu 8,58 mai puține calorii, cu 0,74 mai puține grame de zahăr, cu 9,8 mai puține miligrame de sodiu și cu 0,88 mai puține grame de colesterol.

Cu siguranță, la o primă vedere este foarte puțin. În schimb, adăugând un pahar cu apă în plus față de cele pe care le consumați, rezultatele vor fi chiar interesante: veți reuși să renunțați la 205 calorii, 18 grame de zahăr, 235 miligrame de sodiu și 21 de grame de colesterol.

Interesant este faptul că rezultatele au fost similare indiferent de rasă, etnie sau mediu de proveniență, scrie news.com.au. O altă concluzie interesantă a fost că nu toate persoanele au nevoie de cele opt pahare cu apă, așa cum s-a crezut până acum.

Având în vedere că efortul este neînsemnat, ar trebui să urmați eternul sfat al medicilor și nutriționiștilor și… „să beți mai multă apă!”.
 

×