x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate DNA, Parchetul și DIICOT l-au avut în mână pe patronul Hexi Pharma, în 2012, dar au închis urmărirea penală

DNA, Parchetul și DIICOT l-au avut în mână pe patronul Hexi Pharma, în 2012, dar au închis urmărirea penală

04 Mai 2016   •   15:03
DNA, Parchetul și DIICOT l-au avut în mână pe patronul Hexi Pharma, în 2012, dar au închis urmărirea penală
Sursa foto: tolo.ro

La începutul lunii ianuarie 2012, un om s-a decis să vorbească împotriva Puterii din pharma şi despre afacerile necurate ale lui Dan Condrea, şeful Hexi Pharma.

„Piața dezinfectanților era la discreția unei singure firme: Hexi Pharma. Ei câștigau aproape tot ce doreau cu analize false, cu avize false și cu niște abuzuri evidente din partea spitalelor. M-am dus la DNA”, povestește unul dintre importatorii de produse antiseptice europene, pentru tolo.ro.

Citeşte şi DIICOT explică de ce nu a verificat o plângere împotriva patronului Hexi Pharma

Tipul a înaintat procurorilor din strada Știrbei Vodă 79-81 un document de 40 de pagini în care denunța, cu detalii, patru licitații aranjate:  Spitalul Elias, Spitalul „Sf. Ioan”, Institutul pentru Ocrotirea mamei și copilului „Prof. Dr. Alfred Rusescu” și Spitalul Județean de Urgență Călărași. Fiecare dintre cazuri era substanțial documentat.

După o lună și câteva zile, pe 16 februarie 2012, omul primește un răspuns.

„Vă facem cunoscut că plângerea formulată de dumneavoastră și înregistrată cu numărul de mai sus la Direcția Națională Anticorupție a fost  transmisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, pentru a fi soluționată conform competenței”, au răspuns cei de la DNA.

 „Cuplasem 4 licitații flagrant trucate, trei în favoarea Hexi Pharma, tocmai ca să atingă o sumă demnă de DNA și ca să arăt că e un fenomen, nu o întâmplare” Importator de dezinfectanți

„Când DNA a pasat dosarul, am fost dezamăgit, dar am avut încredere în continuare în Parchet”, istorisește el.

Şi a așteptat. Răspunsul a venit după doi ani și jumătate. Pe 29 septembrie 2014...

Citeşte articolul complet, pe tolo.ro

×