x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Donare de sânge, în Capitală. Dr. Florianda Neagu: „Săptămâna aceasta, nu am avut să dăm la toate spitalele masă trombocitară”

Donare de sânge, în Capitală. Dr. Florianda Neagu: „Săptămâna aceasta, nu am avut să dăm la toate spitalele masă trombocitară”

31 Aug 2018   •   10:27
Donare de sânge, în Capitală. Dr. Florianda Neagu: „Săptămâna aceasta, nu am avut să dăm la toate spitalele masă trombocitară”

Cea de-a şaptea ediţie a acțiunii „Dăruieşte timp un pic altfel, donează sânge!” (campanie de donare de sânge) începe vineri, 31 august, în Capitală şi se încheie duminică, 2 septembrie.

Potrivit organizatorilor, recoltarea de sânge este realizată de personalul specializat al Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti, în condiţii de siguranţă, folosind instrumente de unică folosinţă.

Persoanele care doresc să doneze sânge pentru pacienţii din spitale sunt aşteptate la intrarea principală din centrul comercial Sun Plaza, în perioada 31 august – 2 septembrie, între orele 9,00 şi 13,00.

La fiecare donare se recoltează 450 ml de sânge, din care se obţin produse sanguine care vor fi folosite pentru salvarea a până la trei vieţi omeneşti.

Dr. Florianda Neagu (CTS): „Din ce în ce mai mulți oameni aleg să doneze sânge”

Dr. Florianda Neagu, medic specialist în cadrul Centrului de Transfuzie Sanguină din Bucureşti (CTS Bucureşti), partener pentru această campanie de donare de sânge, a declarat:

„Acțiunea se desfășoară pe trei zile – de vineri până duminică. Nu e prima oară, deja a devenit o obișnuință pentru oameni să vină acolo să doneze. Este o donare voluntară, fără să fie remunerată și sunt din ce în ce mai mulți oameni care aleg să fie parte într-o astfel de campanie de donare de sânge”.

Dr. Florianda Neagu declara că e îmbucurător să constați cum din ce în ce mai mulți oameni aleg să se implice într-o campanie de donare de sânge. „Important este că sunt oameni care, după donare, primesc doar ceva de mâncare – un sendviș, un suc, o apă – și nu mai sunt acele tichete de masă. Și ne dorim tot mai mulți donatori de acest fel, pentru că așa dorește și Uniunea Europeană – dar până la urmă această atitudine a cetățeanului, în privința donării de sânge, e un semn de normalitate”.

Apar în spațiul public, adeseori, apeluri pentru donarea de sânge – și nu neapărat în ce privește grupele rare sau cu rH negativ, de exemplu. Dna dr. Florianda Neagu ne lămurește care este mecanismul de reglare a rezervelor de sânge transfuzabil. „Nu întotdeauna este vorba despre cei cu rH negativ.................................

Află mai mult despre situația reală a rezervei de sânge transfuzabil și cum poți să ajuți și tu

×