x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate După ani de cercetări, oamenii de ştiinţă au creat cel mai sănătos meniu din istorie. Află ce trebuie să mănânci zilnic

După ani de cercetări, oamenii de ştiinţă au creat cel mai sănătos meniu din istorie. Află ce trebuie să mănânci zilnic

18 Iun 2012   •   11:43
După ani de cercetări, oamenii de ştiinţă au creat cel mai sănătos meniu din istorie. Află ce trebuie să mănânci zilnic

Expertii in alimentatie au analizat peste 4000 de mesaje pe care producatorii le folosesc pentru a atrage clientii si au descoperit ca numai 222 au o baza stiintifica. Drept urmare, folosindu-se de acest rezultat, oamenii de stiinta au conceput un meniu considerat cel mai sanatos din istorie, scrie Daily Mail.

Meniul include mancaruri care contin ulei de peste Omega 3, care ajuta la micsorarea colesterolului si vitamina B9, care se gaseste in painea bogata in fibre si care ajuta la stimularea creierului si la dezvoltarea sanatoasa a fatului in pantece.

Potrivit expertilor, meniul incepe cu o terina de somon proaspat si afumat, care contine Omega 3 si acid docosahexaenoic si care este bun pentru artere, inima si creier, insotita de frunze mixte de salata cu ulei de masline extravirgin, bun pentru mentinerea nivelului normal de colesterol in sange.

O caserola de pui cu linte si legume mixte poate constitui de asemenea o masa principala deosebit de nutrtitiva. Proteinele din ea ajuta la cresterea masei musculare, in timp ce acidul pantotenic din linte reduce starea de oboseala.

Pentru desert este recomandat un iaurt cu nuci si sos de caramel fara zahar, bun pentru digestie si pentru a tine sub control nivelul glucozei din sange. Aici poate fi inclusa si guma de guar, care contribuie la accelerarea tranzitului intestinal.

Nucile sunt considerate un super-aliment - consumul a 30 de grame pe zi contribuie la elasticitatea vaselor de sange.

Daca doriti sa mancati intre mese, cercetatorii va recomanda un suc energizant din coacaze, zmeura si soc. Ciocolata calda este si ea recomandata, precum si doi litri de apa de zi - din toate sursele. La final, nu uitati sa luati o tableta de carbune medicinal, care reduce flatulentele dupa masa.

Alte recomandari includ shake-ul de fructe de padure, pentru cei care tin dieta, sau ciocolata fierbinte cu melatonina, care ajuta persoanele sa adoarma rapid.

Dr. Paul Berryman, cel care a venit cu aceasta idee, a declarat ca initial dorea sa conceapa o un meniu perfect pentru cei care calatoresc cu avionul, insa spune ca meniul se potriveste perfect si acasa. "Am vrut sa aratam ca si mancarea sanatoasa poate fi delicioasa. Avem zeci de teste in fiecare an, in ceea ce priveste gustul produselor alimentare si un lucru este sigur: oricat de sanatos ar fi un aliment, daca nu e bun la gust, nu se vinde", a spus Berryman.

×