x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Durerea de cap. 4 tipuri de cefalee și cauzele acestora

Durerea de cap. 4 tipuri de cefalee și cauzele acestora

12 Dec 2015   •   18:21
Durerea de cap. 4 tipuri de cefalee și cauzele acestora

Durerile de cap vă pot strica întreaga zi. Câteodată sunt rezultatul timpului petrecut în fața monitorului, alteori, al unei mahmureli.

În general, nu trebuie să vă faceți griji din cauza unei dureri de cap ușoare. Potrivit HealthyFoodHouse.com, de cele mai multe ori, cefaleele sunt rezultatul deshidratării sau al alergiilor. Învățând să faceți distincția între diferitele tipuri de dureri de cap, veți putea lua mai rapid măsurile necesare:

Durerile de cap matinale

Dacă vă treziți constant cu dureri puternice de cap, ar fi cazul să consultați medicul. Specialiștii susțin că acest lucru nu este normal și ar putea fi indiciul unor probleme de sănătate majore, precum hipertensiune severă sau tumori cerebrale.


Algia vasculară a feței
Algia vasculară a feței este probabil una din cele mai intense tipuri de dureri pe care le-ați putea experimenta. Motivele nu sunt încă bine determinate, dar de cele mai multe ori apare rapid într-o parte a capului, iar persoana afectată nu își poate desfășura activitățile până în momentul în care durerea de cap nu dispare.


Migrena
Migrena este acel tip de cefalee care se manifestă într-o singură parte a capului, este foarte intensă și apare ca din senin. Medicii atrag atenția asupra faptului că factorii declanșatori sunt diferiți de la om la om și că persoanele care se confruntă cu această problemă constant ar trebui să apeleze la ajutor specializat.


Tensiunea la nivelul capului

Aceste dureri ușoare sunt printre cele mai comune și de cele mai multe ori au la bază anumiți factori fizici sau de mediu. Unele persoane trăiesc constant cu tensiuni la nivelul capului, fiind cauzate de situații stresante, lipsă a somnului sau adoptarea unei poziții incorecte. 

×