x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Efectele MIRACULOASE ale mierii combinate cu scortisoara

Efectele MIRACULOASE ale mierii combinate cu scortisoara

de IncomeMagazine    |    23 Sep 2013   •   09:26
Efectele MIRACULOASE ale mierii combinate cu scortisoara
Sursa foto: Liv Friis-Larsen/Getty Images/iStockphoto

Mierea de albine are efecte miraculoase asupra sanatatii. Cercetatorii canadieni insa au descoperit ca, in combinatie cu scortisoara, mierea poate trata o serie larga de afectiuni.

Calitatile exceptionale ale mierii, ca medicament, dar si ca aliment, sunt cunoscute inca din Antichitate, cand era numita si "hrana vie". Mierea se asimileaza usor, putand fi consumata si de diabetici, daca nu se depaseste o cantitate rezonabila. Se asimileaza usor si cele 435 de substante active pe care le contine ajuta la reglarea functiilor organismului.

Citeste si Dieta cu banane. Cel mai simplu regim de scadere in greutate

Scortisoara, in afara de faptul ca este unul din cele mai bine vandute condimente din lume, are proprietati terapeutice, ea fiind folosita de 4000 de ani pentru tratarea diverselor boli - remediu impotriva frigului; a extremitatilor reci, a crampelor musculare, a durerilor cauzate de raceala sau gripa, a durerilor de articulatii, a indigestiei, a inapetentei.

Citeste si Tratează hipertensiunea şi colesterolul cu plante

Tratamente

Raceala si gripa - simptomele acestor boli pot fi tratate cu un amestec de o lingura de miere calda cu un sfert de lingurita de scortisoara pisata. Tratamentul se face timp de trei zile si ajuta la ameliorarea tusei. Mierea cu scortisoara, consumate zilnic, intaresc sistemul imunitar, prevenind raceala si gripa.

Citeste si O noua descoperire: Molecula care distruge cancerul

Tulburari cardiovasculare - amestecul de miere si scortisoara reduce colesterolul, in acest mod prevenind riscul producerii unui atac de cord. In plus, inlatura tahicardia cauzata de diverse afectiuni sau stari psihice. De asemenea, amestecul reduce riscul producerii de hemoragii pentru ca intareste organele, muschii si tesuturile.

Citeste si Dieta cu grapefruit, un regim de slabire rapida

Indigestie - daca stii ca mergi la o petrecere si vei manca mult si indigest, ia inainte de a pleca de acasa doua linguri de miere pe care ai presarat praf de scortisoara. Digestia va fi usoara, iar aciditatea de dupa va fi sigur inlaturata.

Citeste AICI despre tratamente pentru colesterol ridicat, artrita, ulcer, gastrita, obezitate

Citeste si
Ceaiuri care te ajuta sa slabesti sanatos
Lămâia te ajută să slăbeşti sănătos
Beneficiile fructelor de goji. Micsoreaza tensiunea arteriala si scad colesterolul rau
Potasiul, inamicul atacului cerebral şi al bolilor de inimă

×
Subiecte în articol: miere