x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Efectul fructelor de soc asupra organismului

Efectul fructelor de soc asupra organismului

22 Noi 2017   •   18:27
Efectul fructelor de soc asupra organismului

Fructele de soc au o mulțime de proprietăți terapeutice, cunoscute încă din Antichitate. Printre cele mai cunoscute se numără prevenirea cancerului, întărirea sistemului imunitar, și protejarea sănătății inimii, scrie clickpentrufemei.ro.

Surse de antioxidanți

Studiile au arătat că boabele de soc au un nivel ridicat al antioxidanților, care ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi. Un nivel scăzut al acestora este ascociat, de cele mai multe ori, cu cancerul și bolile de inimă.

Întăresc sistemul imunitar

O sursă excelentă de vitamina C, fructele de soc s-au dovedit a fi de folos pentru întărirea sistemului imunitar, mai ales în perioadele în care acesta este slăbit. Potrivit unui studiu realizat de o echipă de doctori din Israel, acestea sunt atât de eficiente datorită antocianinelor conținute, încât au început să lucreze la o formulă de tratament pentru combaterea cancerului cu fructe de soc.

Surse de energie

Dincolo de mulțimea de beneficii aduse organismului, micuțele fructe de soc ajută la îmbunătățirea circulației sângelui, îmbunătățind totodată nivelul energiei. De aceea, se recomandă consumarea lor sub formă de ceai sau de suc, în special în perioadele în care te simți slăbită.

×