x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate CUM SĂ SLĂBEŞTI CÂND LUCREZI LA BIROU. Metodele urmate de Hemingway şi Nabokov

CUM SĂ SLĂBEŞTI CÂND LUCREZI LA BIROU. Metodele urmate de Hemingway şi Nabokov

09 Ian 2013   •   14:51
CUM SĂ SLĂBEŞTI CÂND LUCREZI LA BIROU. Metodele urmate de Hemingway şi Nabokov

Un om de ştiinţă recomandă persoanelor care lucrează la birou să renunţe la scaune şi să-şi facă treaba din picioare, informează BBC.

John Buckley, de la Universitatea din Chester, susţine că 3 ore de stat în picioare pe zi ard 3, 6 kilograme anual. Pentru a exemplifica afirmaţiile sale, Buckley foloseşte un birou înalt datat în anii 1940. "Nu este nevoie să ne aşezăm atât de mult", spune John Buckley, mai ales acum când s-a terminat vacanţa de iarnă şi este nevoie de mişcare.

Există multe birouri pentru calculatoare care au fost adaptate pentru persoane care vor să le folosească în picioare. Şi birourile vechi pot fi folosite în acelaşi scop.

Ernest Hemingway a făcut celebră poziţia scrisului din picioare, sciitorul fiind cunoscut pentru atitudinea fizică pe care o avea atunci când scria. "Îmi place să scriu stând în picioare", scria Hemingway într-o scrisoare în 1950. De asemenea, şi Vladimir Nabokov prefera să scrie din picioare.

John Buckley susţine că dacă se lucrează la birou din picioare şi se renunţă la scaune se îmbunătăţeşte circulaţia şi scade riscul apariţiei obezităţii. Prin 3 ore de stat în picioare se ard 144 de calorii. "Oamenii stau aşezaţi la locul de muncă, în maşină şi apoi în faţa televizorului. Nu este firesc. Oamenii sunt concepuţi să stea în picioare şi să fie în mişcare", a spus John Buckley.

Mai multe studii recente avertizează despre sedentarismul care apare la locul de muncă sau în pauze. John Buckley susţine că schimbările de la locul de muncă aduc beneficii pentru sănătate pe termen lung.

×
Subiecte în articol: dieta loc de munca birou calculator