x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Fara riduri dupa 30 de ani

Fara riduri dupa 30 de ani

de Liana Hainarosie    |    07 Mar 2006   •   00:00
Fara riduri dupa 30 de ani
COSMETICa
Dupa mplinirea vArstei de 30 de ani, micile riduri si fac simtita prezenta. Specialistii recomanda ca, ncepAnd cu aceasta vArsta, sa folosim atAt crema de zi, cAt si cea de noapte. In plus, crema de zi previne deshidratarea tenului.

„O data cu pierderile de apa sunt eliminate si unele substante de nutritie ale pielii: vitamine, oligoelemente, minerale. Prin eliminarea acestor substante este favorizat procesul de degenerare a pielii", afirma cosmeticiana Neli Pfeiffer, de la Api-Estetic.

De asemenea, crema de zi are si rol de protectie a fetei contra mediului poluat, dar este si un suport pentru machiaj. Iarna, cremele de zi, care contin o cantitate mare de grasime, mpiedica deshidratarea tenului, pierderea cantitatii de sebuum, ridarea prematura a fetei. Vara, ele ne protejeaza mpotriva razelor solare. Crema de zi se aplica n strat subtire, dimineata.

Cremele de noapte


Cremele de noapte regenereaza tesuturile, prentAmpina si combat ridurile. Cosmeticiana Neli Pfeiffer recomanda cremele de noapte pe baza de lanolina. „In afara de lanolina, cremele de noapte trebuie sa contina ceara de albine, substante care se extrag din creier de balena, uleiuri vegetale de buna calitate. Toate se combina cu extracte naturale, care contin principii bioactive de care fata noastra are nevoie.

O crema buna de noapte trebuie sa fie onctuoasa, adica sa alunece si sa intre bine n piele. Pielea trebuie sa ramAna moale si catifelata", spune cosmeticiana. Pentru ca fata sa se oxigeneze pe parcursul noptii, crema se va aplica n strat subtire, surplusul fiind eliminat prin tamponare.

Specialistul ne nvata sa ntindem usor crema pe fata, cu multa delicatete, cu ajutorul degetelor. Miscarile trebuie sa fie de jos n sus si din partea exterioara spre cea interioara. Inaintea aplicarii cremei, fata va fi perfect demachiata.

SFAT. Cosmeticiana Neli Pfeiffer recomanda sa nu cumparam cremele la ntAmplare. Specialistul este singurul n masura sa recomande o crema adaptata tenului fiecaruia, tinAnd seama de vArsta, de problemele pe care le are tenul. Dar cremele de zi si de noapte nu sunt suficiente pentru prevenirea si combaterea ridurilor. O atentie speciala trebuie acordata zonei din jurul ochilor, care, fiind lipsita de grasime naturala, se deshidrateaza repede, favorizAnd aparitia ridurilor. Pentru aceasta zona se recomanda gelurile pentru ochi, aplicate n fiecare seara sau ntr-o anumita perioada, spre primavara sau iarna, cAnd e frig.
×
Subiecte în articol: noapte crema cremele