x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Flori pentru speranţa Iulianei

Flori pentru speranţa Iulianei

de Ionela Gavriliu    |    18 Iun 2010   •   00:00
Flori pentru speranţa Iulianei

Când la 7 ani membrele au început să-i capete forme nefireşti şi să nu o asculte, viaţa Iulianei nu avea să mai fie ca a celorlalţi copii. O boală genetică, cu nume complicat, avea să o urmărească şi să o facă din ce în ce mai neputincioasă: boala Charcot-Marie-Tooth. O femeie generoasă i-a sărit în ajutor Iulianei şi organizează o licitaţie pentru tablouri realizate cu vopsele de avion, banii obţinuţi urmând a fi donaţi pentru operaţia cu celule stem, atât de necesară fetei.

Întâi mersul i-a devenit din ce în ce mai nesigur, jocurile cu ceilalţi copii - un chin. Curând, Iuliana n-a mai putut merge nici la şcoală, iar dacă a reuşit să înveţe totuşi ceva, a făcut-o acasă cu părinţii. Avea zile de dureri cumplite, când simţea că şoldul i se desprinde de trup. Ajutorul mamei la îmbrăcat, la spălat şi la deplasat a devenit idispensabil. La 22 de ani i s-a spus, după mai multe tratamente şi operaţii, că nu se mai poate aştepta decât la ce e mai rău. În urmă cu trei ani, Iuliana şi-a pierdut tatăl, iar mama nu a mai putut munci, pentru că trebuia să aibă grijă de ea. Cu 10 milioane, Iuliana şi mama ei îşi duc viaţa simplă, cu zilele aproape identice, în locuinţa modestă din Olteniţa, Călăraşi.
Într-o zi, la unul din tratamentele pe care le făcea, fata a auzit că starea ei ar putea fi îmbunătăţită simţitor printr-o operaţie cu celule stem. S-a interesat despre ce e vorba, a trimis documentele medicale unei clinici din China, care i-a răspuns că operaţia se poate face cu rezultate bune în luna august. Costurile totale ale unei astfel de intervenţii? 32.000 de euro. De câte vieţi ar avea nevoie mama Iulianei să plătească din ajutorul de boală de 10 milioane o asemenea operaţie?

Doamna Sanda Voicu pictează flori. Le fixează cu vopselele ei ciudate care se dau pe avioane şi automobile şi le face nemuritoare. Dar nu-i plac lucrurile ce sunt numai frumoase. Le vrea şi utile. Şi pentru semeni. Cazul Iulianei, tânăra pe care fiecare zi o îndreaptă spre un viitor sumbru, a determinat-o să-şi ia din nou bucăţile desprinse din suflet şi să sară în ajutorul unui om în nevoie. Ideea unei licitaţii pentru a o ajuta să strângă cei 32.000 de dolari necesari operaţiei din China, operaţie programată la 17 august a acestui an, i-a venit tot din gândul că timpul nu mai are răbdare.

"Cu cât sunt mai imposibile aceste cauze, cu atât mă lupt mai mult. Măcar să le ameliorez situaţia cât pot, important e să nu stai. Oamenii inimoşi au nevoie să găsească uşi închise pe care le deschid, asta încerc şi eu să fac", explică doamna Sanda. Când e întrebată de ce pictează cu precădere flori pentru cauze umanitare, pictoriţa zâmbeşte cu subînţeles şi conchide: "Florile mele sunt nemuritoare. Nu-mi plac lucrurile care pier. Mai ales speranţa". Pentru a putea licita pentru un tablou ce ar împlini visul la o viaţă mai bună al unei fete bolnave, intraţi pe http://sperantapentruiuliana.wordpress.com.


Ajutaţi-o pe Iuliana!
Tânăra de 22 de ani are nevoie de 32.000 de dolari pentru operaţie până în luna august. Cei care vor să o ajute pe Iuliana pot face donaţii în conturile deschise la Piraeus Bank, sucursala Olteniţa, Călăraşi, pe numele Iuliana Sandu.
Cont lei: RO 78 PIRB 1201 3559 4000 1000
Cont Euro: RO 44 PIRB 1201 3559 4000 2000
Cod SWIFT: PIRBROBU

×
Subiecte în articol: pagina de suflete