x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Formula cinei ideale: nu te culci flămând(ă) și nici nu te îngrași

Formula cinei ideale: nu te culci flămând(ă) și nici nu te îngrași

11 Aug 2019   •   18:30
Formula cinei ideale: nu te culci flămând(ă) și nici nu te îngrași
Sursa foto: pixabay.com

Dintre toate mesele din zi, cel mai important pentru siluetă este să fii atent(ă) la ce mănânci seara iar asta pentru că urmează perioada de relaxare și somnul, deci nu activitate care să consume caloriile pe care le primește, plus că e important să ai o digestie ușoară pe timpul nopții.

Iarăși, foarte important este ca ultima masă, cina de regulă, dacă nu cumva inversați ordinea și e doar o gustare, să fie servită cam cu 3-4 ore înainte de culcare. Așadar

Cum trebuie să arate cina

Ideal este să evitați carbohidrații proveniți din făinoase, chiar dacă sunt din făină integrală. Carbohidrații sunt sursă de energie mare, aproape instantanee dar care se și duce rapid așa că e bine să fie consumați în prima parte a zilei sau înainte de activitate fizică intensă.

Evitați grăsimile dar și fructele. Acestea din urmă, pe de o parte, sunt sursă de fructoză, adică zahăr, deci îngrașă plus că fermentează și majoritatea îngreunează digestia.

Mâncați fibre, provenite din legume, de preferință crude, pentru a vă îmbunătăți digestia și proteine, din carne slabă, fructe de mare sau pește, fiindcă pentru descompunerea acestora organismul depune un efort mai mare deci va consuma mai multe calorii iar procesele metabolice se vor intensifica.

 

Citeste mai mult pe andreeasava.ro

×