x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Horoscopul sănătăţii

Horoscopul sănătăţii

de Magda Colgiu    |    05 Ian 2010   •   00:00
Horoscopul sănătăţii
Sursa foto: /STOCKEXPERT

Astrologia medicală a fascinat din cele mai vechi timpuri. Majoritatea cunoaştem semnul zodiacal sub care ne-am născut, dar prea puţini ştim că astrele pot "dicta" diete şi stil de viaţă care ne ajută să ne păstrăm sănătatea.

Minerva, specialistă în astrologie, scrie în cartea sa, "Iniţiere în astrologia medicală" (volumul 1), publicată la Editura KULLUSYS-Bucureşti, despre predispoziţiile nativului la unele boli, dar şi despre modul cum acestea pot fi prevenite.

BERBEC

Sarea celulară - fosfatul de potasiu
Acest mineral ajută la formarea celulelor creierului şi la replicarea celulelor hepatice. Deoarece nativii acestei zodii utilizează foarte multă energie, ei se confruntă deseori cu carenţe de fosfat de potasiu. Dacă acest mineral nu este la un nivel suficient în organism, berbecii s-ar putea să sufere de depresii severe. Berbecii mai pot avea probleme cu digestia.

În cazul lor, prea multă sare afectează oasele şi arterele, băuturile alcoolice irită rinichii. De asemenea, pentru a controla predispoziţia spre aciditate, corespunzător cu hiperactivitatea metabolică, nativii din Berbec trebuie să mănânce salate proaspete şi să bea sucuri, obţinute din amestec de germeni de grâu încolţit.

TAUR
Sarea celulară - sulfatul de sodiu
Taurii sunt vulnerabili la răceli, traheite, dureri de gât, laringite, probleme cu amigdalele, umflarea tiroidei şi a paratiroidelor. Venus, guvernatoarea semnului, poate induce îmbolnăviri ale paratiroidelor, care controlează nivelul calciului din organism. Dereglarea echilibrului sulfatului de sodiu în organismul taurilor poate cauza retenţia de apă. Din această cauză ţesuturile se umflă, iar glanda tiroidă se măreşte.

GEMENI
Sarea celulară - clorura de potasiu
Cafeaua şi alte stimulente pot crea probleme nervoase persoanelor născute în zodia gemenilor, de aceea ea trebuie evitată. Sarea lor celulară ajută la formarea fibrinei în sânge, organe şi ţesuturi. O carenţă de clorură de potasiu poate duce la formarea de cheaguri de sânge şi poate cauza tulburări ale circulaţiei sangvine. Gemenii, care au un nivel bun al sării lor celulare, sunt mai sănătoşi, deoarece clorura de potasiu degajează plămânii, bronhiile şi bronhiolele. Clorura de potasiu se obţine din sparaghel, fasole verde, tomate, ţeline, morcovi, spanac, portocale. Pentru a evita problemele cu dinţii şi oasele, gemenii trebuie să consume lactate.

RAC
Sarea celulară - fluorura de calciu
Racii maturi trebuie să fie atenţi pentru că acumulează rapid kilograme în plus. În cazul lor, cele mai frecvente motive, care duc la îmbolnăviri, sunt tensiunea, anxietatea şi stresul emoţional. Nativii zodiei Racului sunt predispuşi la tulburări digestive, putând ajunge mai uşor ca ceilalţi nativi la ulcer, litiază biliară, balonări dureroase, hernie hiatală, greţuri şi gastrite. Problemele cu stomacul pot fi agravate de consumul de alcool (racilor le cam place vinul). Sarea Racilor este importantă pentru sănătatea smalţului dinţilor, unghiilor, oaselor şi a cristalinului. Scăderea nivelului acestui mineral în organismul nativilor din Rac poate provoca ulcer varicos, curbarea coloanei vertebrale şi probleme oculare.

LEU
Sarea celulară - fosfatul de magneziu
Leii sunt predispuşi la dureri şi presiune în zona inimii. Când inima unui Leu tresare brusc, spasmul se va resimţi la nivelul cefei. Deşi semnului Leului se caracterizează printr-o sănătate de fier, nativii trebuie să aibă un stil de viaţă sănătos după vârsta de 40 de ani, pentru că altfel riscă să sufere un atac de cord. Sarea Leilor menţine buna funcţionare a nervilor motori fiind necesară în formarea albuminei din sânge, precum şi la activarea enzimelor digestive. Alimentele care conţin fosfat de magneziu sunt germenii de grâu şi produsele din secară, migdalele, alunele, seminţele de floarea-soarelui (crude, nesărate), smochinele, lămâile, merele, piersicile, orezul, lăptucile şi gălbenuşul etc.

FECIOARĂ
Sarea celulară - sulfatul de potasiu
Nativii zodiei Fecioară au un sistem digestiv iritabil. Ei suferă de indigestie, de dureri provocate de flatulenţă, ulcere, disfuncţii hepatice şi colon iritabil. Pentru că pot face uşor intoxicaţii medicamentoase, orice tratament trebuie efectuat sub supravegherea medicului. Sulfatul de potasiu reglează grăsimile din organism, duce oxigenul la celule, fiind esenţial pentru contracţia musculară. Carenţa de sare celulară provoacă fecioarelor eczeme, acnee şi piele descuamată. De asemenea, părul se usucă şi se despică. Alimente cu un conţinut crescut de sulfat de potasiu sunt andivele, cicoarea, lăptuca, salata verde, grâul nedecorticat, ovăzul, carnea slabă de miel.

BALANŢĂ
Sarea celulară - fosfatul de sodiu
Pentru Balanţe, sarea lor celulară le curăţă organismul de toxine. Durerile la nivelul spatelui sunt pe primul loc în cazul nativilor care nu se îngrijesc. De asemenea, ei sunt predispuşi la probleme renale, dar şi dermatologice. Un nivel precar de fosfat de sodiu se vede imediat pe pielea Balanţelor, care devine palidă cu o tentă bolnăvicioasă. O sursă foarte bună pentru acest mineral sunt căpşunele, merele, stafidele, migdalele, sparanghelul, mazărea, porumbul, sfecla roşie, orezul brun şi făina de ovăz. Pielea delicată a unei Balanţe reflectă rapid lipsa de somn, mâncărurile bogate în grăsimi sau excesul de alcool.

 

SCORPION
Sarea celulară - sulfatul de calciu
Scorpionul are probleme după ce bea un păhărel în plus. Sarea celulară a nativilor acestei zodii este sulfatul de calciu, care este de altfel şi primul ingredient implicat în vindecarea ţesuturilor. Tot sarea celulară le oferă rezistenţă împotriva bolilor infecţioase. Nasul, gâtul, gura, esofagul, organele reproductive şi tractul intestinal au nevoie de sulfat de calciu pentru o funcţionare corespunzătoare.

În cazul unei carenţe de sulfat de calciu, organismul este supus răcelilor, sinuzitelor cronice, erupţiilor cutanate şi chiar infertilităţii. Pentru a avea o cantitate corespunzătoare de sulfat de calciu în organism, scorpionul ar trebui să consume lapte, brânză de vaci, iaurt.

SĂGETĂTOR
Sarea celulară - siliciul
Persoanele născute sub semnul acestei zodii sunt predispuse la hepatită, ciroză sau cancer al ficatului. Săgetătorii trebuie să evite prăjelile, grăsimile sau alcoolul, care suprasolicită ficatul. Siliciul, sarea celulară a Săgetătorilor, întăreşte sistemul nervos, menţine sănătatea ţesuturilor creierului şi previne amorţeala degetelor, picioarelor, gambelor şi a tălpilor.

Carenţa de siliciu contribuie la accentuarea degradării părului, pielea are un aspect mat. De asemenea, favorizează şi retracţia dureroasă a gingiilor. Cele mai sigure surse de siliciu sunt coaja fructelor şi a legumelor. Iată şi câteva exemple: piperul verde, smochinele, prunele uscate, perele, merele, cartofii, ovăzul, tărâţele.

CAPRICORN
Sarea celulară - fosfatul de calciu
Capricornul este unul dintre avantajaţii zodiacului, întrucât sănătatea pare să nu fie afectată de înaintarea în vârstă.
Din păcate, oasele, articulaţiile şi genunchii sunt vulnerabili în faţa reumatismului, artritei, nevralgiilor şi problemelor ortopedice.
De asemenea, din cauză că au tendinţa de a mânca o dată pe zi, au probleme de indigestie.
Fosfatul de calciu, ce se găseşte în portocale, lămâi, smochine, varză, spanac, porumb, nu trebuie să lipsească din dieta capricornilor.
Punctul vulnerabil al acestor nativi este abuzul de alcool.

VĂRSĂTOR
Sarea celulară - clorura de sodiu
Deşi sarea lor celuară este clorura de sodiu (sarea de bucătătie), vărsătorii nu trebuie să consume mai multă sare decât este recomandat.
Alimentele prea sărate pot duce la retenţia apei în organism, probleme cu rinichii, la formarea plăcilor de aterom (grăsime pe artere), dar şi la o circulaţie periferică defectuoasă.
Totuşi, lipsa clorurii de sodiu poate duce la deshidratare.
Surse de clorură de sodiu sunt peştele oceanic, homarii, tonul, midiile, spanacul, ridichile, ţelina, varza, dovleceii, nucile, alunele. Vărsătorii îşi pot proteja circulaţia sangvină venoasă, dacă mănâncă fructe bogate în vitamina C.

PEŞTI
Sarea celulară - fosfatul de fier
Pentru a se bucura de o stare de sănătate bună peştii trebuie în primul rând să se culce şi să se scoale la ore fixe, să facă multă mişcare şi să aibă o alimentaţie echilibrată. Fosfatul de fier, sarea acestei zodii, este necesară pentru producerea hemoglobinei, element esenţial pentru celulele roşii. Un nivel scăzut al fosfatului de fier poate provoca Peştilor anemie, scăderea tensiunii arteriale, inflamaţii, probleme glandulare şi tulburări cardiace. Peştii pot obţine fosfatul de fier din ficat, muşchi de vită, carne de miel, gălbenuş, scoici, rinichi.
Extrem de sensibili la efectele alcoolului, peştii cad cel mai uşor pradă acestui viciu.


CE ESTE SAREA CELULARĂ?
Corpul omenesc este format din milioane de celule şi fiecare celulă este o unitate organică vie. Materialul din care sunt formate provine, în cea mai mare parte, din hrana zilnică care este de două feluri: organică şi anorganică. Materia organică este reprezentată de albumine, zaharuri, grăsimi, carbohidraţi ş.a., iar materia anorganică, de apă şi de anumite minerale cunoscute în prezent sub denumirea de săruri.

Minerarelele nu pot intra în compoziţia enzimatică a organismului aşa cum sunt ele, ci combinate sub formă de săruri. Există 12 asemenea săruri fundamentale (pentru fiecare semn zodiacal) fără de care organismul nu poate fi viabil. Ele au o anumită vibraţie (energie) care pentru fiecare semn zodiacal reprezintă reperul biochimic sau vibraţia cea mai înaltă la care corpul fizic poate fi expus fără nici un risc.

Diminuarea cantităţii uneia dintre săruri poate duce la îmbolnăvire. Consumăm zilnic alimente, dar, dacă facem o analiză biochimică a ceea ce mâncăm, vom observa că, de fapt, nu facem decât să ingurgităm exact mineralele şi vitaminele de care are nevoie organismul.
(***Medicina astrelor, Ed.Govinda, Timişoara, 1997 Karl Robert Jansky, Astrology, Nutrition and Health, Para Research, Rand McNally, Chicago, 1976;

Howard Leslie Cornell - The Encyclopedia of Medical Astrology, The Cornell Publishing Company Los Angeles, 1933, reeditat Kessinger Publishing, 2003)

×
Subiecte în articol: recomandări