x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Administrarea clorochinei în spitalele din Suedia a provocat reacții adverse îngrozitoare

Administrarea clorochinei în spitalele din Suedia a provocat reacții adverse îngrozitoare

08 Apr 2020   •   14:48
Administrarea clorochinei în spitalele din Suedia a provocat reacții adverse îngrozitoare
Sursa foto: Victor Stroe

Spitalele din Suedia au renunțat la administrarea clorochinei pentru tratarea infecției cu coronavirus după ce pacienții au acuzat dureri de cap îngrozitoare, pierderea vederii și crampe, transmite dailymail.co.uk. Pentru una din 100 de persoane tratamentul poate provoca aritmii cardiace, care duc la infarct. 

Medicii din regiunea Vastra Gotaland, aflată la 200 de kilometri vest de Stockholm, nu mai administrează aceste pastile, considerate pilulele minune de către președintele american Donald Trump.  

Clorochina a fost prescrisă pentru malarie încă din anii ’40. China l-a recomandat acum în tratarea infecției cu virusul COVID-19. 

Europa, SUA și China au permis tratarea formelor grave ale infecției cu coronavirus.

În Regatul Unit însă, clinicienii nu au aprobat medicamentul până la finalizarea studiilor clinice, exprimându-și îngrijorarea despre siguranța și eficacitatea acestuia.

Profesorul britanic Anthony Gordon, unul dintre medicii ATI de vârf din această țară a declarat astăzi că nu există încă dovezi suficiente că medicamentul tratează coronavirusul.

Există mai multe forme de clorochină, o formă sintetică de chinină, care provine din copacii cinchona.

Atât cloroquina (CQ), comercializată sub denumirea Aralen, cât și hidroxiclorochina (HCQ), cunoscută sub numele de Plaquenil, sunt medicamente existente pe piață. Nu este clar care din acestea li s-a administrat pacienților suedezi, dar se crede că hidroxiclorochina este mai puțin toxică și provoacă mai puține reacții adverse.

 

 

×
Subiecte în articol: clorochina suedia