x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate "Îmi plimb tinereţea în întuneric"

"Îmi plimb tinereţea în întuneric"

de Ionela Gavriliu    |    29 Ian 2010   •   00:00
"Îmi plimb tinereţea în întuneric"

Elena are 25 de ani şi multe speranţe. De când a orbit, lucrează la un salon de masaj să strângă bani pentru operaţia salvatoare în China. N-a reuşit. Un club din Târgovişte a decis să facă machete de motociclete şi să le vândă pentru a-i reda fetei lumina ochilor.



"Mă numesc Elena Badea, locuiesc în Municipiul Târgovişte şi de patru ani am orbit. Nu vă pot vedea, dar vă aud, vă simt. Şi pentru că nu pot vedea, zâmbesc continuu tuturor oamenilor. Sunt o fată tânără, se spune că am ochi superbi - oglinda sufletului", aşa începe povestea tragică a unei tinere care nu vrea decât să se bucure de viaţă.

LOVITURĂ DUPĂ LOVITURĂ

De fapt, primele fire ale poveştii se desfăşoară încă din copilărie, când Elena avea dureri mari de cap, cărora nimeni nu le-a dat importanţă. La 20 de ani au apărut durerile atroce însoţite de tulburări de vedere. În ţară a fost consultată de diverşi medici oftalmologi care nu i-au pus un diagnostic, a făcut câteva tratamente, dar fără rezultat. În ianuarie 2005, pe când se afla în Spania, Elena a deschis ochii şi a văzut ceaţa. Negura grea care nu se va mai ridica niciodată de pe ochii ei.

Investigaţiile la un computer tomograf aveau să dezvăluie cauza acestor dureri şi ale problemelor de vedere: tumoră cerebrală. "Ce a fost în sufletul meu? Al mamei mele? Greu de exprimat în cuvinte. Aripile mi s-au frânt, idealurile, speranţele mele de adolescent s-au năruit asemenea castelelor de nisip construite de copii." În scurt timp, iubitul a părăsit-o şi s-a căsătorit cu altcineva. L-a iertat.

După o săptămână de la aflarea cumplitei veşti Elena a fost operată, dar operaţia nu a fost un succes. Un timp a zărit doar umbre, ca mai apoi totul să se cufunde într-o beznă adâncă. "Am sperat tot timpul că voi reuşi şi, după îndelungi căutări, am găsit o clinică în China. Medicii de la «Institutul Beyke» m-au programat pentru o intervenţie chirurgicală pe 21 februarie 2010, în urma căreia îmi voi recăpăta vederea. Pentru a-mi păstra această programare, am plătit avansul de 4.000 dolari. Dar, până pe data de 6-7 februarie 2010, va trebui să plătesc încă 16.000 de dolari, plus banii pentru bilete de avion."

"RĂDEA TOT TIMPUL, PARCĂ AVEA BATERII. NE-A IMPRESIONAT..."
În seara de Revelion, Ana stătea şi se uita la televizor cu soţul. A văzut un reportaj pe un post de televiziune şi a fost impresionată de drama Elenei. "Eu sunt din Târgovişte. Şi ea e din Târgovişte. De obicei, merg la un salon să mă tund. Acolo lucrează Elena, soţul a recunoscut salonul în imagini. Face masaj să câştige bănuţi pentru operaţie. M-am interesat la salon de ea şi ne-am întâlnit, eu cu soţul şi ea cu mama ei. Mama ei e distrusă de situaţie, plângea tot timpul. Dar Elena, nu. Zâmbea cu gura până la urechi, râdea tot timpul, parcă avea baterii Duracell. Ne-a impresionat foarte tare. De la 5 ianuarie am început să strâng bani, pe la biserici, pe la firme. Apoi ne-a căzut fisa. Eu şi soţul facem parte dintr-un club târgoviştean de motociclişti, «Valah». Suntem în jur de 20 de oameni. Şi am zis să facem nişte machete de motociclete pe care să le vindem pentru ea. Am realizat 11 machete şi le-am vâdut cu trei-patru milioane fiecare. Ni s-au alăturat şi alte cluburi de motociclişti din Ploieşti, Braşov, Timişoara, Bucureşti", spune Ana.

Ajutorul motocicliştilor, şi nu numai, a adus-o pe Elena mai aproape de a-şi vedea visul cu ochii, dar încă mai are nevoie de 5.000 de euro pentru operaţie, transport şi tratament postoperatoriu. Astfel că orice bănuţ donat este o rază de lumină pentru tânără. "Vă voi mulţumi toată viaţa mea şi mă voi ruga în faţa icoanelor din Sfânta Biserică la care merg. Şi sunt convinsă că Dumnezeu îmi va asculta ruga şi vă va înapoia înzecit ajutorul pe care mi-l veţi oferi", spune Elena.

Pentru cei care doresc şi pot să o ajute:

Conturi BRD, pe numele Badea Elena:

Cont LEI : RO 26 BRDE 160 SV 1925 7321 600

Cont USD : RO 57 BRDE 160 SV 1925 7671 600

Cont EURO : RO 17 BRDE 160 SV 1525 8191 600

COD SWIFT : BRDEROBU

Puteţi citi mai multe despre poveste Elenei pe www.elenabadea.com.

×
Subiecte în articol: pagina de suflete