x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate În SUA, şi animalele de companie sunt obeze

În SUA, şi animalele de companie sunt obeze

de Marina Constantinoiu    |    25 Feb 2011   •   16:40

Peste jumătate dintre câinii şi pisicile de companie din Statele Unite au probleme cu greutatea, ca şi stăpânii lor, arată un studiu dat publicităţii, citat de AFP.

Circa 55% dintre câini şi 53% dintre pisici sunt obezi sau supraponderali, potrivit celui de-al patrulea studiu anual al Asociaţiei pentru prevenirea obezităţii la animalele de companie (APOP). Prin comparaţie, se aminteşte că 68% dintre adulţii americani suferă de acelaşi lucru, conform statisticilor federale.
Dintre 133 pisici observate, aproape o treime erau supraponderale şi 22% aveau semne clinice de obezitate. În ceea ce priveşte câinii, 35% dintre cele 383 cazuri analizate erau supraponderali şi 20,6% obezi.

“Numărul animalelor de companie obeze este mai mare decât niciodată”, a declarat dr. Ernie Ward, de la APOP. În 2007, 19% dintre pisici şi 10% dintre câini erau obezi.
“Este un fenomen îngrijorător, pentru că înseamnă că din ce în ce mai multe animale suferă de maladii legate de greutate, cum ar fi artrita, diabetul, hipertensiunea şi insuficienţa renală”, ca şi oamenii, a conchis dr. Ward.

×