x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Începe desfiinţarea spitalelor

Începe desfiinţarea spitalelor

de Gina Matei    |    06 Ian 2011   •   19:41

Ministrul Sănătăţii a anunţat că, pe baza propunerilor venite din teritoriu, în două săptămâni vom şti lista cu spitalele care vor rămâne în funcţiune după ce se va finaliza procesul de reorganizare şi comasare a acestora. În acest sens, în 2011, are loc reorganizarea unităţilor sanitare, prin co­masare sau prin desfiinţare. Prin co­masări se urmăreşte o eficientizare a activităţii spitalelor, dar şi o cheltuire mai bună a banului pu­blic, precizează ministrul Cseke Attila. Pentru anul 2011 este prevăzută, totodată, achi­zi­ţi­o­na­rea a 202 ambulanţe de diferite tipuri, plus o maşină de accidente şi calamităţi.

Printre proiectele anului 2011, ministrul Sănătăţii a mai inclus reabilitarea secţiilor de oncologie şi ATI, precum şi dotarea cu aparatură medicală de specialitate în unităţile sanitare, pentru care au fost alocaţi 190.000.000 de lei.

În acest an, se in­troduce cardul naţional, ce va deveni obligatoriu pentru a putea accesa serviciile me­dicale în unităţile sanitare din reţeaua publică.

×
Subiecte în articol: starea de sănătate