x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Intervenție ENDOVASCULARĂ în PREMIERĂ la Timișoara. Cum a fost salvat de medici un tânăr de 19 ani

Intervenție ENDOVASCULARĂ în PREMIERĂ la Timișoara. Cum a fost salvat de medici un tânăr de 19 ani

29 Iul 2018   •   11:41
Intervenție ENDOVASCULARĂ în PREMIERĂ la Timișoara. Cum a fost salvat de medici un tânăr de 19 ani

Spitalul Clinic Județean de Urgență “Pius Brânzeu” din Timișoara redeschide, prin activitatea Clinicii de Chirurgie Vasculară, seria premierelor medicale naționale.

În cursul zilei de 25 iulie 2018, prof. dr. Mihai Ionac, șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară, împreuna cu medici radiologi intervenționiști, au efectuat cu succes o procedură endovasculară în premieră națională: trombaspirație venoasă iliofemurală, urmată de stentare.

Intervenția endovasculară a avut scopul de a debloca o venă importantă din abdomenul unui tânăr, în vârstă de 19 ani, student al Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara.

În urma unui traumatism inghinal stâng, suferit de tânăr în cursul unui joc de fotbal, acesta s-a prezentat în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență “Pius Brânzeu” din Timișoara, cu creșterea semnificativă în volum a membrului inferior stâng, absența pulsului și tulburări de sensibilitate și motilitate.

Pacientul a fost internat de urgență în Clinica de Chirurgie Vasculară cu diagnosticul de Phlegmasia coerulea dolens, cea mai gravă formă de tromboză venoasă profundă a membrului inferior. Având în vedere gravitatea extremă a bolii, faptul că blocarea circulatiei venoase a produs si oprirea circulatie arteriale, cu risc semnificativ de amputație majoră, medicii.......................

Citește mai mult despre INTERVENȚIA ENDOVASCULARĂ CARE A SALVAT VIAȚA UNUI TÂNĂR

×