x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Mamele din Scoția, instruite cu privire la alimentația sănătoasă, după ce s-a constatat că fenomenul „bebelușilor sumo” ia amploare

Mamele din Scoția, instruite cu privire la alimentația sănătoasă, după ce s-a constatat că fenomenul „bebelușilor sumo” ia amploare

31 Ian 2016   •   13:23
Mamele din Scoția, instruite cu privire la alimentația sănătoasă, după ce s-a constatat că fenomenul „bebelușilor sumo” ia amploare

Colegiul Moașelor din Scoția (The Royal College of Midwives) atrage atenția viitoarelor mame asupra alimentației pe care o adoptă în timpul sarcinii.

Avertismentul vine după ce au constatat că tot mai multe mame supraponderale din Scoția dau naștere unor copii care la naștere cântăresc peste 5 kg, scrie metro.co.uk.

Statisticile arată că numărul bebelușilor considerați de medici „prea mari pentru vârsta gestațională” a crescut cu 0,1% în 2015 față de 2014.

„Obezitatea duce la probleme de sănătate pe termen lung atât pentru mamă cât și pentru făt. Este la fel de important să sprijinim mamele să slăbească după naștere.” a declarat Gillian Smith, directorul colegiului.

Scopul instituției a devenit acum să promoveze beneficiile unei alimentații sănătoase înainte și în timpul sarcinii, dar și a exercițiilor fizice.

„Obezitatea în timpul sarcinii este o problemă dificilă și pentru noi este o prioritate să oferim informații, educație și sprijin viitoarelor mame și familiilor lor”, a concluziat directorul.
 

×