x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Medic infecţionist: Temperaturile scăzute ar putea însemna o creştere a numărului de cazuri

Medic infecţionist: Temperaturile scăzute ar putea însemna o creştere a numărului de cazuri

14 Mar 2020   •   21:40
Medic infecţionist: Temperaturile scăzute ar putea însemna o creştere a numărului de cazuri
Sursa foto: pixabay.com

Temperaturile scăzute ar putea însemna o creştere a numărului de cazuri de coronavirus, declară Dr. Enache Gheorghe, medic primar infecţionist, doctor în ştiinţe medicale.

"Eu am o expresie cu biciuirea organismului, virusul se simte foarte bine acum, corona s-a înscăunat cum trebuie. Temperaturile scăzute ar putea însemna o creştere a numărului de cazuri, o răspândire a lui în plin, adică temperatura crescută oarecum ne-a ajutat pe noi, virusul nu agreează temperaturile foarte mari", spune dr. Enache Gheorghe, medic primar infecţionist, doctor în ştiinţe medicale

Specialistul recomandă evitarea zonele aglomerate sau statul în casă. Oscilaţiile bruşte de temperatură favorizează răspândirea virusului.

"Mâine va fi dramatic, în Bucureşti minus 3 grade, mâine şi poimâine minus 3 grade dimineaţa. Virusului îi convine nemaipomenit pentru că a fost această scădere marcată a temperaturilor. Să evităm zonele aglomerate, este bine pentru noi ca oameni, şi să vedem şi ce se întâmplă pentru că au venit ai noştri din Italia, să vedem câţi ne vom îmbolnăvi în realitate în cele două săptămâni de la venirea lor, pentru că grosul a venit", explică medicul.

 

 

Sursa: Mediafax

×