x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Medic sălăjan acuzat de luare de mită

Medic sălăjan acuzat de luare de mită

de Magda Colgiu    |    25 Ian 2011   •   13:16

Un medic de familie din Şimleu Silvaniei, judeţul Sălaj, este cercetat penal pentru luare de mită, după ce a eliberat adeverinţe medicale unor elevi care nu erau înscrişi pe lista sa de pacienţi, în schimbul unor sume de bani. În acest caz sunt cercetaţi şi cinci liceeni, pentru dare de mită.

Fapta a fost descoperită în urma unor acţiuni desfăşurate în Şimleu Silvaniei de poliţişti şi de consilieri educativi din licee. În timpul acţiunilor, mai mulţi elevi au fost depistaţi în localuri publice unde se consumă băuturi alcoolice şi se practică jocuri de noroc. Apoi, elevii îşi motivau absenţele cu adeverinţe medicale obţinute, contra cost, de la un medic.  

“Din cercetări a rezultat că un medic de familie din oraş le-a pretins elevilor şi a primit de la aceştia sume de bani cuprinse între 5-10 lei, în perioada martie-decembrie 2010, pentru eliberarea de adeverinţe medicale care să motiveze absenţele. Elevii cărora le-au fost eliberate adeverinţele nu erau înscrişi pe lista de pacienţi a acestui medic. Medicul este cercetat penal pentru luare de mită, fals intelectual şi uz de fals, iar cinci liceeni sunt cercetaţi pentru dare de mită”, a spus Cristea.

Potrivit sursei citate, medicul de familie în vârstă de 52 de ani întocmea şi elibera adeverinţele medicale în ziua în care elevii se prezentau şi solicitau aceste documente.

Cristea a afirmat că dosarul a fost declinat, marţi, Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.

×