x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Medicamentele ieftine pe cale de disparitie din farmacii

Medicamentele ieftine pe cale de disparitie din farmacii

de Steluta Indrei    |    05 Iul 2011   •   10:43

Medicamentele ieftine ar putea disparea de pe piata daca Ministerul Sanatatii va mentine decizia de a scadea cu 15% preturile de decontare a medicamentelor, avertizeaza Dragos Damian, presedintele Asociatiei Producatorilor de Medicamente Generice din Romania (APMGR).

Consecinta adoptarii unor adaosuri mai mici va fi ajustarea pietei in favoarea medicamentelor mai scumpe, care au un adaos mai mare in valoare absoluta, sustine Dragos Damian.
Presedintele APMGR mai sustine ca, din cauza suprareglementarii din sanatate, in ultimii ani, 1.500 de medicamente ieftine au disparut din farmacii. “Din cauza suprareglementarii, de tipul scaderii preturilor cu 15%, volumul medicamentelor generice (mai ieftine) vandute in Romania a scazut de la 73% din piata in trimestrul I din 2008 la 62,6% in aceeasi perioada din 2011', afirma Dragos Damian.
Producatorii de medicamente generice solicita alinierea preturilor medicamentelor la nivel european, exceptarea acestor producatori de la plata contributiei pe venituri si introducerea cardului de sanatate pentru a se evita frauda din sistem (retete fictive).

×