x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Ministerul Sănătăţii importă vaccinul contra TBC

Ministerul Sănătăţii importă vaccinul contra TBC

de Magda Colgiu    |    04 Apr 2011   •   16:44

Ministerul Sanatatii va achizitiona 800.000 de doze de vaccin impotriva tuberculozei BCG, in scopul asigurarii imunizarii specifice a copiilor, in 2011. Achizitia este necesara deoarece Institutul Cantacuzino, unde continua lucrari de retehnologizare şi inspectii, nu-l poate produce pâna in 2012.

Costurile achizitionarii vaccinului impotriva TBC sunt de 86.800 de dolari, suma care se achita in lei, la cursul de schimb din data facturarii, din fondurile aprobate in bugetul Ministerului Sanatatii pe anul 2011, pentru Programul national de imunizare, din cadrul programelor nationale privind bolile transmisibile aprobate in conditiile legii. Aceste costuri includ atât valoarea totala a cantitatii de vaccin achizitionate, cât şi cheltuielile determinate de transport, manipulare, asigurare şi cheltuieli neprevazute. Sumele neutilizate vor fi realocate Programului national de imunizare pentru anul curent.

Vaccinarea BCG este doar una din imunizarile cuprinse in Programul National de Imunizare şi se realizeaza in primele 24 de ore de la naştere a copiilor, in maternitati, asigurând prevenirea formelor invazive, hematogene de tuberculoza la copii, contribuind totodata la diminuarea incidentei bolii la nivelul populatiei.

×