x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Noua SIDA? - KISSING BUG, parazitul care a infectat deja peste 300,000 de persoane

Noua SIDA? - KISSING BUG, parazitul care a infectat deja peste 300,000 de persoane

09 Noi 2014   •   10:41

Peste 300,000 de americani sunt deja infectați cu Kissing bug, boala sărutului, pe care, în ciuda pericolului pe care îl reprezintă, unitațile medicale nu efectuează teste de depistare, multe dintre cazurile de infectare rămânând necunoscute, s-a anunțat la congresul anual al Societății Americane pentru Boli Tropicale.

Boala Chagas este o parazitoză tropicală cu o incidență frecventă până acum doar în țările din America Centrală și de Sud. Numită noua SIDA, din cauza modului asemănător de manifestare, asimptomatic, este determinată de infecția cu Trypanosoma cruzi. Parazitul se transmite prin intermediul unei insecte hematoface, care înțeapă gazda umană și care lasă fecale lângă locul înțepăturii. Prin scărpinare se va contamina leziunea produsă de înțepătură cu parazitul prezent în fecalele insectei. Astfel, parazitul intră în organism unde își începe replicarea și ajunge să invadeze întreaga gazdă.

Simptomatologia bolii este foarte variată, în funcție de stadiul de infecție și de imunitatea gazdei: febră, oboseală, dureri, iritații ale pielii, diaree și stare de vomă. Primele semne vizibile se remarcă în zona pleoapei - leziuni ale pielii sau o umflătură de culoare violacee.

Unii pacienți au doar semne locale, în timp ce alții dezvoltă afecțiuni cronice foarte grave. Cel mai adesea sunt atacate organele vitale, în principal inima, creierul și sistemul digestiv, ducând la apariția malformațiilor cardiace, tulburărilor funcționale nervoase și visceromegaliilor.
Mortalitatea este determinată în principal de insuficiența cardiacă congestivă sau de trombembolismul pulmonar.


×