x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Nu jucaţi bâza cu România!

Nu jucaţi bâza cu România!

de Florin Condurateanu    |    26 Mar 2010   •   00:00

E întristător să constaţi că s-au apucat unii să practice un sport de 3 lei! Să critice tot timpul România, s-o vopsească în smoală, să facă băşcălie de ea inclusiv cu diminutive "stupid Românica". Ei bine, cârtitorii ăştia n-au produs mai nimic de calitate în viaţa lor searbădă, n-au făcut nimic pentru "Românica" miştocărită de ei, n-au făcut nimic nici pentru ei, fiindcă bârfesc cu gură buruienoasă biata ţară.

Le place acestor figuri palide, cu o jalnică puţinătate în interiorul pieptului să bată toaca la adresa României. Să se agaţe de clopotele unui parastas la adresa ţării ăsteia care a înotat prin valuri în toată istoria ei şi a ieşit la liman din momente grele fără să-i gâlgâie apa în gură a înec.

S-a descurcat România şi s-au descurcat românii ei în şuieratul crivăţ de istorie fiindcă Ţara a avut un necaz. Necazul geografiei ei, fiind aşezată de soartă în coasta unor mari imperii. Imperii care au zbierat şi au ameninţat tot timpul România, cea care a reuşit în toate vitregiile să-şi păstreze fiinţa naţională. Iată doar două exemple care ar cam trebui să-i ruşineze pe aruncătorii cu vorbe grele şi nedrepte în capul românilor.

Se bucură cârtitorii ăştia de pripas când ies în prim-plan defecte ale sistemului sanitar. Şi cu o voluptate idioată dau cu roşii putrezite în medicii români, în asistentele din sistemul sanitar românesc, cei drept departe de a fi un model. Ei bine, totuşi iată ce puneri la punct le rezervă viaţa acestor denigratori. Atât de huliţii medici români primesc aprecieri excelente de la ţările bogate ale Occidentului.

Soli ai sistemelor sanitare din Marea Britanie, Franţa şi din alte ţări bogate fac o adevărată vânătoare de racolare a medicilor români, momindu-i cu lefuri de 20-30 de ori mai mari, numai să profeseze în ţările lor. Ba, mai mult, s-a organizat şi un târg de transferare a medicilor români, chiar şi rezidenţi, în Occident. Deci, valoarea medicilor români nu este de două degete, ci şcoala românească de medicină este foarte preţuită în vest.

Şi cu toate astea, un mare profesor de chirurgie, profesorul Burnei, şeful clinicii de chirurgie şi ortopedie de la Spitalul de Copii "Marie Qurie", continuă să facă toate tipurile de operaţii într-o clinică făcută performantă de mintea şi patriotismul lui. Profesorul Burnei are şi în această clipă o ofertă din Anglia, unde dacă s-ar muta ar fi plătit cu 50.000 de euro pe lună.

Rămâi stupefiat când auzi declaraţia unei tinere farmaciste cu ochi fără nici o strălucire şi vorbe deslânate care se fonfăia: "În ţară n-am nici o perspectivă, de aceea îmi caut un job bine plătit în străinătate". Pe undeva poate că ar fi de acceptat, numai că tânăra farmacistă nu era şomeră, ci lucra la un important depozit de medicamente şi terminase facultatea anul trecut. Nici nu dăduse cu nasul în meserie în cele trei luni şi era scârbită farmacista de doi lei.

Chiar nu avea nici o obligaţie de conştiinţă faţă de Ţara asta care-i plătise facultatea şi liceul, fără ca ea să înapoieze nimic? Şi în acest timp, un grup folcloric de copii frumoşi şi plini de talent Ansamblul Doruleţ din oraşul Vulcani-Valea Jiului cânta extraordinar în splendide costume naţionale.

Învăţătoarea avea o cocardă cu tricolorul pe piept şi mi-a şoptit: "dintre aceşti copii talentaţi şi silitori, patru sunt orfani, fiindcă le-au murit taţii în mină, iar cei mai mulţi sunt săraci lipiţi cu ambii părinţi şomeri. Ansamblul de copii Doruleţ e sponsorizat de primăria oraşului şi de câţiva preoţi din zonă". Şi aceşti copii strălucitori, atât de necăjiţi cântau, şi nu înjurau!

×
Subiecte în articol: pagina de suflete