x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate O boală rară i-a şters zâmbetul

O boală rară i-a şters zâmbetul

de Ionela Gavriliu    |    23 Iul 2010   •   00:00
O boală rară i-a şters zâmbetul

Patru neşanse la un milion. Bogdan, un băieţel de 3 ani şi 8 luni, a tras unul dintre nefericitele lozuri. A fost diagnosticat în urmă cu doi ani cu o boală rară: histiocitoză, formă sistemică. Boala i-a atacat măduva şi o tumoare i-a acaparat partea stângă a corpului. Obrazul a devenit o bilă dureroasă şi copilul abia mai poate deschide un ochi.

Pentru a fi salvat, Bogdan trebuie să meargă la operaţie la Viena. Operaţie care costă în jur de 100.000 de euro. Până acum, părinţii s-au zbătut şi au reuşit să strângă 6.000 de lei şi 2.000 de euro. Să salvăm un îngeraş de la o boală cumplită!

Un an şi opt luni a fost piatra de hotar în viaţa băieţelului. Era tot timpul răcit şi nici un medicament nu-şi făcea efectul. Medicii i-au recomandat antibiotice din ce în ce mai puternice, dar fără rezultat. După ce au mers la medicii din oraşul lor, din Sibiu, familia a dus copilul pentru investigaţii mai amănunţite la Cluj. În acest timp, chipul micuţului se modifica simţitor, au apărut proeminenţe ale oaselor la nivelul capului, la maxilar mai ales, la umăr. De-acolo, părinţii au fost trimişi în Bucureşti, la spitalul "Marie Curie". Analizele de la Bucureşti au indicat o boală rară, căreia îi cad victime patru copii la un milion: histiocitoză. Soarta a vrut ca Bogdan, copilul vesel şi plin de viaţă, să fie unul dintre ei.

Au urmat nopţi grele, băiatul a trebuit să urmeze cure cu citostatice ca să poată învinge boala. Bunicile copilului îl veghează cu rândul şi se roagă ca nepotul lor să fie ca înainte şi să răspundă cât mai bine la tratamente. După ce modificările oaselor de la nivelul capului s-au retras, boala a recidivat agresiv în zona maxilarului. Apoi la umăr. Acum, Bogdan se află încă în spital şi abia a ieşit de la terapie intensivă. "Sper să se stabilizeze şi să plecăm cât mai repede la tratament la Viena. Cu puţinii bani strânşi putem începe tratamentul, dar nu ştiu cum vom putea continua pentru ca Bogdan să fie salvat complet", spune mama acestuia, Codruţa. Aceasta a asistat neputincioasă la deformarea chipului lui Bogdan şi la suferinţele copilului, care nu înţelege de ce trebuie să sufere atât.

Şansa lui Bogdan a venit de la Viena. Un medic căruia i s-a cerut opinia de către doctorul din România al copilului a acceptat să se ocupe de caz şi s-a oferit să trateze băiatul
într-o clinică austriacă. Tratamentul salvator costă însă foarte mult, iar părinţii lui Bogdan nu-şi pot permite să strângă 100.000 de euro. Doar tatăl lucrează în construcţii pe un salariu de 1.000 de lei. În disperarea de a-şi salva copilul, cei doi părinţi au decis să mai facă un copil, pentru ca, în cazul în care Bogdan va avea nevoie de transplant, să existe compatibilitate. Acum, fratele acestuia are aproape 2 luni. Şi în cazul în care medicii vor ajunge la concluzia că Bogdan are nevoie de transplant, şi dacă va urma doar tratamentul, suma necesară e aceeaşi, imposibil de strâns din veniturile familiei.


Ajutor!
Bogdan trebuie să ajungă la Viena pentru a putea avea o viaţă normală, pentru a primi o şansă în adevăratul sens al cuvântului. Părinţii lui ar face imposibilul pentru el, dar nu au cum să strângă o asemenea sumă de bani. Pentru aceasta, Bogdan vă cere ajutorul şi vă roagă să-i redaţi zâmbetul şi copilăria. Cei care doresc să-i sară în ajutor pot face donaţii în conturile deschise pe numele tatălui său, Daniel Marius Constantin, la Raiffeisen Bank, sucursala Sibiu.

CONT ÎN LEI: RO 82 RZBR 0000 0600 1148 6724
CONT ÎN EURO: RO37RZBR 0000 0600 1271 7106
SWIFT: RZBR ROBU

×
Subiecte în articol: special observator pagina de suflete